Leden BFN stemmen voor fusie

12-05-2014
1 min leestijd
3

Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden van de BFN het bestuur teruggefloten en met zeer ruime meerderheid voor de fusie met de andere beroepsverenigingen gestemd. Het bestuur zelf had eerder besloten uit het proces te stappen omdat het bestuur het niet eens was met de gang van zaken. Ruim twee uur is gesproken over de plannen voor Dutch Photographers. Bronnen die bij de vergadering waren melden dat het een discussie was die een jaar geleden bij de andere verenigingen is gevoerd. Het leek er een tijd op dat het bestuur hun standpunt kon uitvoeren. Maar na de pauze bleek het tegendeel. Het betekent overigens niet direct dat de BFN ook daadwerkelijk gaat fuseren. Feitelijk hebben ze het bestuur het mandaat gegeven om het proces in te gaan. Het is de stap naar de eerste fase, die andere verenigingen vorig jaar geleden al gezet hebben. Binnen enkele weken volgt een tweede algemene ledenvergadering waarin de leden moeten stemmen of ze ook de volgende fusiefase in gaan.

Het besluit van de leden is een domper voor het bestuur. Zij wilden eigenlijk als een kleine zelfstandige vereniging doorgaan. Nu moet het bestuur het mandaat uitvoeren en gaan overleggen met de andere verenigingen. Opmerkelijk genoeg is het bestuur niet naar huis gestuurd. Concreet betekent dat het bestuur dat tegen de fusie is, de plannen moet uitvoeren. Hoe dat in de praktijk gaat uitpakken wordt spannend. Vooraf had een groep leden opgeroepen het bestuur weg te stemmen. Het bestuur opende vergadering notabene met de verwachting dat ze een motie van wantrouwen zou krijgen. Die is echter niet ingediend. Daarmee lijkt de groep ‘verontruste BFN-ers’ niet over echte daadkracht te beschikken. Wel is er geklaagd over de communicatie die niet volledig en laat is. Het bestuur belooft beterschap en zegt toe dat de communicatie nu met die van de Fotografenfederatie wordt gekoppeld.

3 Comments

  1. Voorafgaande aan de ALV is er geen oproep gedaan tot het wegstemmen van het bestuur, voor zover ik weet, want dat was geen doel op zich. Nadat de ALV met 57 stemmen VOOR en 10 tegen de fusievereniging heeft gestemd, was het moment aangebroken om het aanblijven van het bestuur ter discussie te stellen. Wij, de Verontruste BFN’ers, menen dat een bestuur dat tegen de nieuwe fusievereniging is, niet het proces hiertoe kan leiden. Echter bleek een grote meerderheid van de ALV tegen het naar huis sturen van het bestuur.

  2. we hebben nooit opgeroepen het bestuur weg te stemmen! We zijn voor open communicatie, dat hebben we gemist. Wat ik persoonlijk wel raar vind dat ze zelf niet opgestapt zijn. Een fusie voorbereiden waar je zelf niet achter staat. Er zijn zelfs bestuursleden die tegen mij persoonlijk gezegd hebben; nooit lid te zullen worden van de nieuwe vereniging. Ik twijfel er ernstig aan of je daar dan voor kunt inzetten. Had als ik hun standpunt deelde en bestuurslid was, zou ik de functie terug gegeven.

  3. In de reacties op het communiqué staat: “De bedoelde groep roept niet om op de BFN op te heffen, maar om het bestuur naar huis te sturen” Dat is mijne inziens toch echt een oproep om het bestuur weg te stemmen. Ben het overigens eens met Peter dat ook ik in zo’n situatie uit eigen beweging was opgestapt als bestuurslid. Het is een rare situatie

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Dupho en NVJ/NVF werken weer samen

Dupho en NVJ/NVF praten weer met elkaar en hebben een

NVJ/NVF en Dupho praten weer verder

Het conflict tussen de NVF/NVJ en Dupho is voorlopig weer