NVJ/NVF en Dupho praten weer verder

In een gezamenlijke uiting hebben de beroepsverenigingen NVJ/NVF en Dupho aangegeven op korte termijn weer met elkaar om tafel te zitten om de samenwerking weer op te pakken. Beide partijen betreuren de ontstane commotie die is ontstaan na een bericht van de NVJ op 11 oktober dat de samenwerking met Dupho is gestopt.

Het besluit dat de leden van Dupho geen aanspraak meer konden maken op de diensten van de NVJ, zoals juridische bijstand en de perskaart, wordt teruggedraaid tot in ieder geval 31 december 2017. Dat is het moment dat het huidige samenwerkingscontract ook afloopt. Fotojournalisten die aangesloten zijn bij de NVF kunnen ook gebruik blijven maken van de Dupho-voordelen en diensten.

Het lijkt er steeds meer op dat de hele commotie het resultaat is geweest van een eenmansactie. Door snel te handelen is de ontstane kloof tussen beide beroepsverenigingen, voorlopig in elk geval, weer gedicht. De kans dat de samenwerking na 2017 wordt voortgezet is groot. De NVF en Dupho hebben immers veel meer gemeen dan dat ze verschillen en ze zijn geen van beiden gebaat bij de onrust die is veroorzaakt door het nu teruggedraaide besluit.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top