NVJ/NVF en Dupho praten weer verder

13-10-2017
1 min leestijd

In een gezamenlijke uiting hebben de beroepsverenigingen NVJ/NVF en Dupho aangegeven op korte termijn weer met elkaar om tafel te zitten om de samenwerking weer op te pakken. Beide partijen betreuren de ontstane commotie die is ontstaan na een bericht van de NVJ op 11 oktober dat de samenwerking met Dupho is gestopt.

Het besluit dat de leden van Dupho geen aanspraak meer konden maken op de diensten van de NVJ, zoals juridische bijstand en de perskaart, wordt teruggedraaid tot in ieder geval 31 december 2017. Dat is het moment dat het huidige samenwerkingscontract ook afloopt. Fotojournalisten die aangesloten zijn bij de NVF kunnen ook gebruik blijven maken van de Dupho-voordelen en diensten.

Het lijkt er steeds meer op dat de hele commotie het resultaat is geweest van een eenmansactie. Door snel te handelen is de ontstane kloof tussen beide beroepsverenigingen, voorlopig in elk geval, weer gedicht. De kans dat de samenwerking na 2017 wordt voortgezet is groot. De NVF en Dupho hebben immers veel meer gemeen dan dat ze verschillen en ze zijn geen van beiden gebaat bij de onrust die is veroorzaakt door het nu teruggedraaide besluit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Dupho en NVJ/NVF werken weer samen

Dupho en NVJ/NVF praten weer met elkaar en hebben een

Een spel over de rug van de fotografen

Als reactie op het stopzetten van de samenwerking heeft Dupho