Over deze site

ZelfportretAl sinds de middelbare school ben ik meer dan gemiddeld geïnteresseerd in fotografie. Alles lezen, veel fotograferen en veel naar andere foto’s kijken. Fotografie is inmiddels niet alleen mijn vak, het is nog altijd mijn passie. Toen ik in 2001 besloot te gaan webloggen, lag het ook voor de hand dat het over fotografie zou gaan. Waar kan ik anders over schrijven? En daarmee was ik een van de eerste webloggers over fotografie in Nederland, als ik al niet de eerste was.

Heel lang schreef ik alles op onder de naam Rood Petje, een verwijzing naar het hoofddeksel dat ik wel erg vaak draag. In 2010 heb ik besloten het petje virtueel af te nemen en onder mijn echte naam verder te gaan. Dat is helderder en ik heet nu eenmaal Bas de Meijer.

In de loop der jaren is mijn weblog wel wat veranderd. Nog altijd schrijf ik over fotografie en laat ik ook mijn foto’s zien. Maar waar ik in het begin echt over van alles schreef, richt ik me nu meer tot de fotojournalistiek, straatfotografie en portretfotografie. Niet omdat de andere gebieden mij helemaal niet interesseren, fotojournalistiek, straatfotografie en portretfotografie hebben nu simpelweg meer mijn belangstelling. Neemt niet weg dat ook andere takken van fotografie aan bod komen. En als ik een mooie site zie, dan zal ik het zeker niet nalaten om die door te geven. Inspiratie opdoen kan nooit kwaad.

Deze site is niet echt bedoeld als portfolio van mijn werk. Daarvoor heb ik een aparte site van mijn bedrijf: Bas Fotografie. De foto’s die ik hier laat zien zijn vooral straatfoto’s. Dingen en gebeurtenissen die ik onderweg tegenkom. Ik kan het niet nalaten om alles wat ik zie te fotograferen. Niet iedere foto is even serieus, hoewel ik fotograaf ben, maak ook ik met veel plezier gewone snapshots. Omdat het leuk is!

Of ik iedere dag wat nieuws op de site kan plaatsen, kan ik niet garanderen. Ik mis wat dat betreft de ijzeren discipline van een Thomas Schlijper. Als ik geen zin of tijd heb, dan maak ik gewoon geen foto. Fotografie moet wel leuk blijven natuurlijk.

Over Bas de Meijer
Geboren in 1970 in het plaatsje Den Dolder, jarenlang in Zevenaar gewoond en nu woonachtig in het Utrechtse plaatsje Utrecht. Een ideale plaats voor een straatfotograaf en strategisch gelegen om door het hele land foto’s te kunnen maken. Want dat doe ik: foto’s maken en graag overal en nergens.

Vaak krijg ik de vraag welke opleiding ik heb gedaan. Dat is niet in de fotografie, ik ben een zogenaamde autodidact. Ik heb gewoon mijn hart gevolgd en met vallen en opstaan alles geleerd. En nog steeds experimenteer ik graag met mijn foto’s. Ik fotografeer ook vooral op mijn gevoel. Teveel techniek kan belemmerend zijn.

Ik fotografeer in principe niet voor particulieren, dus voor een trouwreportage zul je verder moeten zoeken. Voor diverse opdrachtgevers maak ik reportages en portretten. Daarnaast probeer ik veel tijd te maken voor eigen werk en nieuwsfotografie.

Naast fotograferen schrijf ik ook over fotografie, voor onder andere het vakblad Pf en het tijdschrift Zoom. Dat zijn voornamelijk testen van apparatuur, de foto’s op deze site zijn dan ook met verschillende camera’s gemaakt.

Credits
Copyright © Bas de Meijer
Alles op deze site is auteursrechtelijk beschermd. Vermenigvuldiging, publicatie, reproductie of ander gebruik op welke manier dan ook, is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de fotograaf. Duplication of any material on this site without author’s consent and attribution is expressly prohibited.

Ga naarOmhoog