Welkom op de persoonlijke blog van de betrokken verhalenverteller in beeld en woord Bas de Meijer.

Wie ben ik:
Bas de Meijer
bas [at] basfotografie.com
basdemeijer.nl

Gegevens
Op deze blog plaats ik allerlei berichten over fotografie en laat ik zien wat ik fotografeer. Gewoon omdat ik het leuk vindt om dit te doen.

Op deze site worden persoonsgegevens verwerkt. Maar schrik niet, ik ga niets bijzonders met de gegevens doen en al zeker niet verkopen aan anderen. Daar zijn persoonsgegevens mij te privé voor.

De gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp).

Op deze pagina leg ik uit wat ik met de persoonsgegevens doe en hoe ik er mee om ga.

Privacy
Als je wil kun je deze site geheel anoniem bezoeken. Ik verzamel en verwerk geen persoonsgegevens, tenzij jij die zelf bewust aan mij verstrekt. De gegevens gebruik ik enkel voor het doel waar jij ze voor verstrekt. Een aantal van die gegevens verstrek je voor de functionaliteit van deze site. Hieronder beschrijf ik een aantal van die functionaliteiten.

Reageren op een blog via het reactieformulier
Het is leuk als je een reactie plaatst, zeker als het bij een blog waarover je kunt discussiëren is. Als je reageert is het verplicht je naam (of nickname), e-mailadres en natuurlijk je reactie te geven. Een website opgeven is optioneel. Als de reactie geplaatst wordt, worden de gegevens die je hebt ingevuld bij naam, website en reactie openbaar gemaakt. Je e-mailadres wordt nooit getoond.

Alle gegevens worden in de beveiligde database van deze weblog opgeslagen. Daar komt ook je IP-adres te staan, of die van je VPN. Net als je mailadres, maak ik je IP-adres niet openbaar. Die gegevens gebruik ik alleen als ik maatregelen moet nemen tegen bijvoorbeeld spammers of als je ontoelaatbare reacties plaatst. In een zeldzaam geval zal ik via de e-mail reageren.

Contact opnemen via het contactformulier
Als je met mij contact opneemt moet je je naam (of nickname) en je e-mailadres invullen op het contactformulier. En natuurlijk wat je wil zeggen. Het onderwerp is optioneel.

Zodra je op verzenden drukt, wordt een e-mail naar mijn goed beveiligde mailbox gestuurd. Je gegevens worden nooit op mijn site geplaatst of gedeeld met anderen. Het is de correspondentie tussen jou en mij.

Cookies
Zoals op zoveel sites, maak ook ik gebruik van cookies. Een cookie is een bestand dat op je computer wordt geplaatst en dat gegevens in dat cookie weer naar de server kan sturen als je de site opnieuw bezoekt. Bij Consuwijzer lees je meer over cookies.

De cookies worden gebruikt voor de volgende functionaliteiten:

Onthouden van je gegevens
Als je mijn site vaker bezoekt en geregeld reageert is het handig om je gegevens niet steeds weer in te hoeven vullen. Er wordt dan ook een cookie geplaatst waarin je naam (of nickname), je mailadres en eventueel je website wordt opgeslagen. Dat cookie wordt enkel en alleen gebruikt zodat je die gegevens niet opnieuw hoeft in te voeren.

Analyse
Om te weten hoe mijn site gebruikt wordt, maak ik gebruik van twee tellers: een van Statcounter en een van Google Analytics (nog wel). Zowel het Ierse Statcounter als het Amerikaanse Google plaatsen een cookie, daarmee kunnen ze zien of je de site voor het eerst of vaker bezoekt.

De gegevens die verzameld worden zijn zoveel mogelijk geanonimiseerd, het IP-adres wordt niet gebruikt. Ik kan dus niet herleiden wie mijn site bezocht heeft. Daar ben ik ook niet in geïnteresseerd. Ik wil vooral weten hoeveel en hoe vaak mensen mijn bezoeken, hoe ze op mijn site terecht komen en wat de meest gebruikte technologieën zijn. Daarmee kan ik mijn site verbeteren, zowel technisch als inhoudelijk.

Statcounter is puur een teller, zij verstrekken de gegevens niet aan derden. Meer informatie over hun privacybeleid kun je hier vinden. Meer over hun cookies vind je hier. De teller van Google Analytics is zo ingesteld dat ze de gegevens niet mogen gebruiken voor andere producten en diensten van Google. Google kan de informatie aan derden verstrekken als ze hiertoe wettelijk verplicht zijn. Het privacybeleid van Google is hier te lezen.

Wil je niet dat er cookies worden opgeslagen vanaf deze site, dan kun je cookies uitschakelen via je browser. Meestal is dat te vinden bij voorkeuren en dan de tab privacy. Het fijne is dat de site gewoon volledig blijft werken zonder cookies.

Inzage, wijzigen en verwijdering
Je hebt het recht om wanneer je wil de verzamelde gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Neem daarvoor contact met mij op. De persoonsgegevens in de cookies worden niet door mij verwerkt. Ook heb ik geen invloed op de gegevens die door Statcounter en Google worden verzameld.

Wil je meer weten hoe je je privacy online kunt bewaken, ga dan naar Bits of Freedom, zij hebben veel informatie en tips.

Wijzigingen
Ik behoud het recht om deze cookie- en privacyverklaring te wijzigen zonder aankondiging. Lees geregeld deze verklaring om op de hoogte te zijn van de wijzigingen.

De laatste wijziging heeft plaatsgevonden op: 02 maart 2018