Dupho en NVJ/NVF werken weer samen

Ruim een jaar nadat plotseling de samenwerking tussen beroepsverenigingen Dupho en NVJ/NVF was gestopt, praten beide verenigingen weer met elkaar en gaan ze opnieuw samenwerken. De samenwerking is vooral interessant voor fotojournalisten die zowel bij Dupho aangesloten willen zijn als bij de NVJ/NVF voor de perskaart.

Onderdeel van de samenwerking is namelijk het geassocieerd lidmaatschap. Dat betekent dat je lid bent van beide verenigingen zonder dat je voor beiden het volle pond hoeft te betalen. Je kiest zelf welke je als primaire beroepsvereniging ziet en welke als geassocieerde. Voor de eerste betaal je het volledige bedrag, voor de tweede de helft. Je krijgt dan van beide verenigingen alle rechten en toegang tot de volledige dienstverlening en voordelen zoals de perskaart van de NVJ/NVF.

Het enige verschil zit in de juridische dienstverlening. Kies je Dupho als primair lidmaatschap dan krijg je de ondersteuning vanuit Dupho. Is NVJ/NVF de primaire vereniging, dan zorgen zij voor de juridische dienstverlening.

Het is goed dat beide verenigingen weer met elkaar praten, het conflict heeft veel te lang geduurd. Hopelijk blijven Dupho en NVJ/NVF met elkaar in gesprek. En vooral hoop ik dat de fusie nu eindelijk eens gaat gebeuren, want eigenlijk is het onzin dat er twee verenigingen zijn.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top