Dupho en NVJ/NVF werken weer samen

16-10-2018
1 min leestijd

Ruim een jaar nadat plotseling de samenwerking tussen beroepsverenigingen Dupho en NVJ/NVF was gestopt, praten beide verenigingen weer met elkaar en gaan ze opnieuw samenwerken. De samenwerking is vooral interessant voor fotojournalisten die zowel bij Dupho aangesloten willen zijn als bij de NVJ/NVF voor de perskaart.

Onderdeel van de samenwerking is namelijk het geassocieerd lidmaatschap. Dat betekent dat je lid bent van beide verenigingen zonder dat je voor beiden het volle pond hoeft te betalen. Je kiest zelf welke je als primaire beroepsvereniging ziet en welke als geassocieerde. Voor de eerste betaal je het volledige bedrag, voor de tweede de helft. Je krijgt dan van beide verenigingen alle rechten en toegang tot de volledige dienstverlening en voordelen zoals de perskaart van de NVJ/NVF.

Het enige verschil zit in de juridische dienstverlening. Kies je Dupho als primair lidmaatschap dan krijg je de ondersteuning vanuit Dupho. Is NVJ/NVF de primaire vereniging, dan zorgen zij voor de juridische dienstverlening.

Het is goed dat beide verenigingen weer met elkaar praten, het conflict heeft veel te lang geduurd. Hopelijk blijven Dupho en NVJ/NVF met elkaar in gesprek. En vooral hoop ik dat de fusie nu eindelijk eens gaat gebeuren, want eigenlijk is het onzin dat er twee verenigingen zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

NVJ/NVF en Dupho praten weer verder

Het conflict tussen de NVF/NVJ en Dupho is voorlopig weer

Een spel over de rug van de fotografen

Als reactie op het stopzetten van de samenwerking heeft Dupho