Jacht op beste journalistieke foto’s weer geopend

02-12-2011
1 min leestijd

Het is weer tijd om even goed te kijken wat je het afgelopen jaar gemaakt hebt en een mooie selectie te maken. Zowel de World Press Photo als de Zilveren Camera hebben namelijk de wedstrijd geopend voor deelname. Bij de Zilveren Camera was eerder al de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek open gesteld voor inzendingen. Nu kun je ook voor alle andere categorieën inzenden. Met uitzondering van de Nationale Portretprijs, want dat gaat net als vorig jaar op basis van het oordeel van een panel. Het gehele reglement is te lezen op de site van de Zilveren Camera, daar kun je je ook inschrijven voor de wedstrijd. Inzenden voor de Zilveren Camera kan tot 31 december 23:59. Op 11 januari 2012 worden de genomineerden bekend gemaakt en op 22 januari de winnaars.

Bij de World Press Photo heb je iets meer tijd, daar kun je tot 12 januari 2012 inzenden, mits je je voor 6 januari 23:59 hebt aangemeld op de site. De winnaars worden op een persconferentie op 10 februari 2012 bekend gemaakt in Amsterdam. Voor het insturen van de foto’s heeft World Press Photo een hele nieuwe site ontwikkeld. Ook de voorwaarden zijn wat aangepast. Er wordt nu gevraagd om een foto van minimaal 5000 pixels op de langste zijde. Manipulatie is, net zoals bij de Zilveren Camera, nadrukkelijk verboden. Het gaat tenslotte om journalistiek beeld.

Ik ben erg benieuwd welke foto’s en welke onderwerpen in de prijzen gaan vallen. Iedereen succes met het selecteren en insturen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children