Alle verenigingen voor de fusie

14-10-2014
1 min leestijd

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk is het zover. De leden van de BFN, GKf, MWF, PANL en SVFN hebben ingestemd met de fusieplannen. Daarmee staat niets meer de vorming van Dutch Photographers, de beroepsvereniging voor professionele fotografen, in de weg. Officieel moet het bestuur van de FotografenFederatie nog goedkeuring geven. De kans dat die zich toch terugtrekken is echter nul.

Als de verenigingen met de FotografenFederatie zijn gefuseerd, wat naar verwachting in november 2014 zal gebeuren, zal de MPN zich eind van het jaar aansluiten bij de nieuwe vereniging. Zij kunnen namelijk niet fuseren omdat het geen vereniging maar een stichting is. De NVF zal zich met een convenant verbinden aan Dutch Photographers (DuPho), wat er in weze op neer komt dat de fotojournalisten ook onderdeel zijn van de grote beroepsorganisatie. De versnippering bij de fotografen is zodoende verleden tijd. Er blijven weliswaar diverse platforms bestaan voor de diverse takken van fotografie, uiteindelijk spreekt de vereniging met één stem: die van de beroepsfotograaf. Dat is voor de fotograaf winst, want er zal een sterkere vuist en lobby zijn voor de belangen van de fotograaf. Bovendien is het voor fotografen veel eenvoudiger om ervaring en kennis met elkaar uit te wisselen. We zijn immers lid van een en dezelfde vereniging.

De fusie is een waar huzarenstukje geweest, waar Lars Boering als voortrekker een cruciale rol in heeft gespeeld. Er is veel strijd geleverd, onder andere door de BFN die zich aanvankelijk flink verzette tegen de fusie. Gelukkig hebben de leden uiteindelijk met een ruime meerderheid voor gestemd. Nu de onenigheden van tafel zijn, kan gebouwd worden aan een mooie en sterke vereniging. Het verleden is voorbij en we kunnen met een positieve blik vooruit kijken. De wereld van de fotograaf verandert immers nog altijd in een rap tempo en de nieuwe vereniging moet zich daar op gaan richten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Dupho en NVJ/NVF werken weer samen

Dupho en NVJ/NVF praten weer met elkaar en hebben een

NVJ/NVF en Dupho praten weer verder

Het conflict tussen de NVF/NVJ en Dupho is voorlopig weer