Tweede Tim Hetherington Grant

10-12-2012
1 min leestijd

De Spaanse fotograaf Fernando Moleres heeft de tweede Tim Hetherington Grant gewonnen, een beloning van World Press Photo en Human Right Watch. Moleres krijgt €20.000,00 om zijn project “Waiting for an opportunity” af te maken, een serie over de minderjarige gevangenen in de Pademba voor volwassenen. Veel van de jongeren zitten vast zonder een eerlijk proces. De fotograaf volgt de personen in een poging weer terug te keren in de maatschappij, waar ze vaak door de familie zijn verstoten. “Dit project vertegenwoordigt Tim Hetherington’s geest en is een getuigenis van zijn erfenis. Het door Moleres met veel toewijding gemaakte verhaal over een onderbelicht onderwerp gaat over hoop en inzet. Het kan een verandering teweeg brengen en een verschil maken,” aldus Michiel Munneke.

Het project van Moleres is door de jury gekozen uit 176 inzendingen uit 53 landen. Met de Tim Hetherington Grant willen World Press Photo en Human Right Watch de in 2011 overleden fotojournalist in ere houden. De beurs wordt toegewezen aan een fotojournalist die met verschillende media werkt, op verschillende platformen, wiens project een kruising is tussen hard nieuws en een langdurig onderzoek en die een consistente toewijding laat zien aan het leven en de verhalen van zijn onderwerpen. De jury bestond dit jaar uit Marcus Bleasdale (documentair fotograaf bij VII Photo Agency), Carroll Bogert (deputy executive director for external relations Human Rights Watch), James Brabazon (journalist en documentair filmmaker), Whitney C. Johnson (director of photography The New Yorker) en Michiel Munneke (managing director World Press Photo). Adriaan Monshouwer (oprichter van Picture Inside) was de secretaris.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children

Yasuyoshi Chiba wint World Press Photo of The Year 2020

Straight Voice. © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse De Japanse