Stepan Rudik geeft antwoord

De Oekraïnse fotojournalist Stepan Rudik, die door de World Press Photo is gediskwalificeerd wegens fotomanipulatie, geeft via BJP een reactie op zijn bewerking om zijn reputatie als reportagefotograaf niet in gevaar te brengen. Rubik erkent tegen het Britse fotoblad dat hij wat heeft verwijderd, maar dat dat element niet belangrijk is in de foto. Hij legt zich neer bij de beslissing en respecteert het besluit. Rubik stuurde ook de originele foto naar BJP. De ingezonden foto is een kleine uitsnede uit een kleurenfoto. Je kunt net tussen de duim en wijsvinger een witte schoen zien. Die heeft Rudik weggehaald. En verder heeft hij wel meer aan de foto veranderd, van kleur is het naar een grofkorrelig zwart-wit omgezet.

2 Comments

  1. Als een fotograaf maar circa 1/8-deel van zijn originele foto in zendt voor deelname, dan heb ik wel mijn twijfels over de profesionel kwaliteiten van een fotograaf. Iedereen kan dan wel een beeld inzenden…
    En wellicht moet de fotograaf dan maar fotoredacteur worden.

  2. De diskwalificatie van Rudik door WPP is de grootste blunder aller tijden van deze organisatie.Er is een duidelijk verschil tussen ethische en esthetische manipulatie. Het eerste is bij deze foto zeker niet het geval!
    Een typisch geval van te deskundig en zuiver willen zijn, geef Rudik zijn prijs terug, hij verdient ‘m!

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top