Nominaties Sony World Photography Awards 2020 bekend

12-02-2020
1 min leestijd

De Sony World Photography Awards heeft de finalisten en de shortlist van de professionele competitie bekend gemaakt. De fotoprijs is voor de dertiende keer gehouden en levert weer een mooi overzicht van de hedendaagse fotografie. De wedstrijd richt zich op een breed veld in de fotografie, van documentair tot creative. Uit de 135.000 inzendingen bij de professionele fotografen zijn dertig finalisten gekozen, verdeeld over tien categorieën. De finalisten dingen mee voor de Sony World Photography Award 2020, goed voor $25.000. Daarnaast krijgt iedere categoriewinnaar Sony apparatuur.


© Fangbin Chen, <>, China. Professional competition, Still Life, Finalist, 2020 Sony World Photography Awards

Dit jaar zitten er geen Nederlanders bij de finalisten. Wel staan drie Nederlanders op de shortlist. Een daarvan is Eddy van Wessel die op de shortlist staat in de categorie Documentair met zijn serie over Baghuz. Eerder dit jaar won hij met de serie de Zilveren Camera 2020. In de categorie Landschap staat Jeroen van Dam op de shortlist. Hij fotografeerde urban exlorers, mensen die op zoek gaan naar verborgen artificiële landschappen. Eddo Hartman staat in de nieuwe categorie Environment op de shortlist met zijn serie The Collective Landscape. Daarin legt Hartman landschappen vast waarin wetenschappers onderzoek doen.


© Jeroen van Dam, Netherlands, Urban Explorers. Professional competition, Landscape, Shortlist, 2020 Sony World Photography Awards

Het interessante van de Sony World Photography Awards is dat de fotografen niet gebonden zijn aan strikte regels. Het levert een breed scala aan onderwerpen op in een even breed palet aan interpretaties. Intensieve beeldbewerking is niet uit den boze, ook al gaat de serie over een maatschappelijk thema. Opvallend is verder dat de categorieën weliswaar breed zijn, maar veel inzendingen toch een documentair karakter hebben.

Later worden de genomineerden bij de studenten en de open inzendingen bekend gemaakt. Op 16 april worden de prijzen uitgereikt en zal ook bekend zijn wie de hoofdprijs wint.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

Yasuyoshi Chiba wint World Press Photo of The Year 2020

Straight Voice. © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse De Japanse