Nieuwe talenten geselecteerd voor World Press Photo 6×6 Global Talent Program

09-03-2018
1 min leestijd

Uit zestig nominaties heeft World Press Photo zes beeldmakers uit Zuid-Amerika geselecteerd voor het 6×6 Global Talent Program. Met het 6×6 programma wil World Press Photo internationaal onbekende talenten een internationaal podium geven. Zo hoopt de organisatie een meer divers beeld te geven van wat er op het gebied van visuele storytelling gebeurt, anders dan alleen via wedstrijden.

Ieder jaar worden voor het 6×6 programma uit drie van zes regio’s (Zuidoost Azië en Oceanië, Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Noord-Amerika, Azië) zes beeldmakers gekozen. Vorig jaar is begonnen met Zuidoost Azië en Oceanië, nu is Zuid-Amerika aan de beurt. De zes geselecteerden zijn Fabiola Ferrero (Venezuela), Felipe Fittipaldi Freire de Carvalho (Brazilië), Luján Agusti (Argentinië), Oscar B Castillo (Venezuela), Pablo Ernesto Piovano (Argentinië) en Tamara Merino (Chili). In de jury zitten naast managing director van World Press Photo Lars Boering drie experts van het continent dat aan de beurt is. In tegenstelling tot de meeste initiatieven om talenten te promoten, kent het 6×6 programma geen leeftijdsgrens. Het werk van de deelnemers wordt iedere vier maanden gepubliceerd op de platformen van World Press Photo, waaronder het online medium Witness.

Op 29 maart 2018 wordt begonnen met de nominaties voor de volgende ronde. Dan worden talenten in Europa gezocht.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children