Fotografie, omdat het leuk is

Nieuwe prijs voor het fotoverhaal

Nederland is weer een fotoprijs rijker. Fotoagentschap Hollandse Hoogte en het fototijdschrift Hollandse Beelden hebben samen dit initiatief genomen. De naam voor de prijs laat zich raden: Hollandse Fotoprijs. Hetzelfde geldt voor de fotografie, de jury is op zoek naar Hollandse fotoverhalen.

De Hollandse Fotoprijs is een wedstrijd voor ‘aanstormend talent’ en staat open voor professionele en amateurfotografen tussen de 20 en 35 jaar. Dit jaar in ieder geval, want na kritiek op de leeftijdgrens op Instagram reageerde organisator Hollandse Hoogte dat ze nu hebben besloten de doelgroep zo aan te duiden. Wellicht dat in een volgende editie dat anders gebeurt, omdat steeds meer fotografen pas op latere leeftijd hun carrière starten in de fotografie.

Bij de Hollandse Fotoprijs gaat het om fotoverhalen over of uit Nederland. De finalisten worden bepaald aan de hand van serie op het gebied van nieuws-, reportage- of documentaire fotografie met 15 tot 25 beelden. De serie moet passen in het blad Hollandse Beelden en de foto’s mogen maximaal twee jaar geleden gemaakt zijn. De twintig finalisten moeten een idee voor een reportage pitchen, waarna de winnaar wordt gekozen.

De prijs is een geldbedrag van € 2000 om de serie uit te werken. Daarnaast worden zowel de ingestuurde serie als de nieuwe serie gepubliceerd in het blad. Ook de portfolio’s van de tweede en derde prijs zullen worden gepubliceerd, daarnaast krijgt de winnaar van de tweede prijs € 250.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top