Nieuwe prijs voor het fotoverhaal

03-03-2018
1 min leestijd
1

Nederland is weer een fotoprijs rijker. Fotoagentschap Hollandse Hoogte en het fototijdschrift Hollandse Beelden hebben samen dit initiatief genomen. De naam voor de prijs laat zich raden: Hollandse Fotoprijs. Hetzelfde geldt voor de fotografie, de jury is op zoek naar Hollandse fotoverhalen.

De Hollandse Fotoprijs is een wedstrijd voor ‘aanstormend talent’ en staat open voor professionele en amateurfotografen tussen de 20 en 35 jaar. Dit jaar in ieder geval, want na kritiek op de leeftijdgrens op Instagram reageerde organisator Hollandse Hoogte dat ze nu hebben besloten de doelgroep zo aan te duiden. Wellicht dat in een volgende editie dat anders gebeurt, omdat steeds meer fotografen pas op latere leeftijd hun carrière starten in de fotografie.

Bij de Hollandse Fotoprijs gaat het om fotoverhalen over of uit Nederland. De finalisten worden bepaald aan de hand van serie op het gebied van nieuws-, reportage- of documentaire fotografie met 15 tot 25 beelden. De serie moet passen in het blad Hollandse Beelden en de foto’s mogen maximaal twee jaar geleden gemaakt zijn. De twintig finalisten moeten een idee voor een reportage pitchen, waarna de winnaar wordt gekozen.

De prijs is een geldbedrag van € 2000 om de serie uit te werken. Daarnaast worden zowel de ingestuurde serie als de nieuwe serie gepubliceerd in het blad. Ook de portfolio’s van de tweede en derde prijs zullen worden gepubliceerd, daarnaast krijgt de winnaar van de tweede prijs € 250.

1 Comment

  1. vverdraaid Bas dat HH het niet ging redden had ik al heel lang in de gaten,maar als ik zo de foto’s bekijk van die nieuwe fotoprijs? die je linkte dan ben ik toch wel benieuwd naar die andere foto’s die zijn ingezonden,.

    Ik krijg bij het zien van de winnende foto’s de neiging om mijn camera’s weg te doen,niet om plaats te maken voor een jongere generatie fotoGragen maar omdat ik het niveau zo slecht vindt dat een beginnende amateur hier meer tot zijn of haar recht zou komen dan de foto’s die ik zag op de door u gelinkte site.het is omdat mijn gezondheid het niet meer toelaat anders begon ik in Portugal een eigen school voor fotojournalistiek :-) nee geen grap Bas maar ik ben echt geschrokken van de slechte kwaliteit fotografie,wat leren die jonge mensen nou op een academie of fotovakschool en dat de jury daar in mee gaat kan ik me helemaal niet voorstellen of het niveau was zo laag dat deze in mijn ogen amateur kiekjes de beste waren die er werden of zijn ingezonden

    Dit is echt een schande voor de fotografie

    ik begrijp nu dat HH geen toekomst had en al zeker niet met een redactie die mijn inziens niets wist wat fotografie inhield ,maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat mijn generatie wel erg kritisch is ten aanzien van jong talent,een foto vertelde mij altijd zegt meer dan 1000 woorden maar de fotootjes die ik hier zie daar heb ik een krant vol tekst bij nodig om te weten wat de foto’s vertellen

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Yasuyoshi Chiba wint World Press Photo of The Year 2020

Straight Voice. © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse De Japanse

World Press Photo 2020: een verrotte wereld met lichtpuntjes

Vaak wordt World Press Photo geassocieerd met ellende. Dat is