Pete Souza en Stephanie Sinclair bij World Press Photo Festival

World Press Photo heeft twee interessante sprekers weten te strikken voor het World Press Photo Festival in april. De Sem Presser Lecture, mede mogelijk gemaakt door Dupho, zal dit jaar gegeven worden door Stephanie Sinclair op 14 april. Pete Souza zal een keynote geven op vrijdag 13 april. Alleen daarom is het al de moeite waard om naar het festival te gaan.

De keynote van Pete Souza zal vooral gaan over het foto’s die hij maakte van Barack Obama, toen die de president van Amerika was. De foto’s van Souza waren erg belangrijk voor de beeldvorming van de toenmalige president. De fotograaf had overal toegang toe en maakte vaak zeer intieme foto’s die een boeiende inkijk geven van het leven van een Amerikaanse president.

Minstens zo interessant zal de Sem Presser Lecture zijn die gegeven wordt door Stephanie Sinclair. Zij richt zich als fotojournalist op kwetsbare jonge vrouwen en meisjes die te maken hebben met heftige zaken als kindhuwelijken, genitale verminkingen en zuuraanvallen. Haar werk kenmerkt zich door een grote betrokkenheid. De Sem Presser Lecture vormt doorgaans het hoogtepunt van het festival. Vorig jaar gaf Stanley Greene een indrukwekkende lezing, zijn laatste publieke optreden.

Het World Press Photo Festival is de opvolger van de Awards Days. Voor het eerst zal het in de Westergasfabriek gehouden worden. Eveneens zal de uitreiking van de prijzen nu voor het festival plaatsvinden. Het festival staat geheel in het teken van de fotojournalistiek en bestaat uit diverse lezingen, workshops en andere activiteiten. Het zijn altijd inspirerende dagen.

Toegang voor het festival kost voor één dag €45,00 exclusief BTW, een passe-partout voor twee dagen kost €75,00 exclusief BTW. Studenten krijgen korting.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top