Een nieuwe website

Het is deze maand twintig jaar geleden dat ik een BTW-nummer aanvroeg bij de Belastingdienst en daarmee officieel als fotograaf ben gaan werken. Twintig jaar, dat is een flinke tijd en er is veel veranderd. Op alle vlakken, waaronder mijn bedrijf.

Toen ik begon noemde ik mijn bedrijf Bas Photo & Design. Naast fotografie zou ik ook gaan DTP-en en websites bouwen was het idee. Dat liet ik al snel los. Je kunt niet alles en mijn hart en kracht zitten toch in de fotografie. Gaandeweg heb ik de naam veranderd in Bas Fotografie. Lekker makkelijk en de lading dekkend. Er is wel weer een activiteit bijgekomen, vrij snel zelfs. Vanaf 2003 ben ik namelijk gaan schrijven. Een natuurlijke aanvulling op mijn fotografie. Dus nu heet mijn bedrijf gewoon Bas de Meijer.

In de fotografie is ook veel veranderd. Zo begon ik met het maken van reportages en familieportretten. Dat laatste heb ik niet lang volgehouden. Ik was vooral buiten te vinden. Reportages maken, portretten op lokatie en steeds meer de fotojournalistiek in. Dat laatste was mijn ideaal. Het studiowerk, een enkel familieportret en wat productfoto’s voor een supermarktblad, verdween toen ik in 2006 naar Utrecht verhuisde. Ik had simpelweg geen ruimte meer en was toch meer op lokatie. Steeds verder de fotojournalistiek in.

De laatste jaren is mijn focus weer veranderd. Nog altijd ligt de nadruk op reportages, al is dat dit jaar drastisch verminderd door het coronavirus. De fotojournalistiek heb ik echter grotendeels verlaten, het levert te weinig op voor de tijd die het kost. In plaats daarvan ben ik weer een beetje terug bij af. Ik maak steeds meer portretten, vooral na de aanschaf van nieuwe flitsers. Op lokatie, maar ook in de studio.

Hoogste tijd voor een nieuwe website dus. Die staat nu online, voor het eerst niet door mijzelf gecodeerd notabene. Het laat zien waar ik nu sta en welke richting ik opga. Veel fotografie natuurlijk, naast meer aandacht voor mijn schrijfwerk. Ik ben blij met de nieuwe stap en ben nieuwsgierig wat jij ervan vindt!

1 Comment

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Over fotografie

Ga naar Top