Jaloersmakend mooi

Geregeld struin ik het internet af op zoek naar inspiratie. Zoeken naar mooi gebruik van licht, bijzondere verhalen of gewoon sterke beelden. Een enkele keer komt alles samen. Zo stuitte ik via de site van broncolor op een serie over de molenaars van de Zaanse Schans.

De molens van de Zaanse Schans zijn wereldberoemd, de molenaars niet. Om daar wat verandering in te brengen bedacht de ‘Vereniging de Zaansche Molen’ een campagne. Daarvoor schakelde ze geen reportagefotograaf in, maar een commerciële fotograaf: Jeroen Nieuwhuis. Het levert prachtige en lekker gelikte beelden op die een mooi sfeerbeeld geven van het werk. De bijbehorende film geeft nog meer informatie over de molenaars en laat ook de fotograaf aan het werk zien. Dat is altijd wel interessant vind ik.

Nu had ik de naam van de fotograaf wel eens vaker gehoord, nog nooit had ik zijn werk goed bekeken. Bij het bekijken van zijn site viel mijn mond bijna open. Nieuwhuis toont een indrukwekkend portfolio. Alles goed doordacht en met een duidelijk eigen stijl. Knap werk. En hij is nog geen dertig jaar oud. Om jaloers van te worden.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Ga naar Top