Jaloersmakend mooi

08-01-2021
1 min leestijd

Geregeld struin ik het internet af op zoek naar inspiratie. Zoeken naar mooi gebruik van licht, bijzondere verhalen of gewoon sterke beelden. Een enkele keer komt alles samen. Zo stuitte ik via de site van broncolor op een serie over de molenaars van de Zaanse Schans.

De molens van de Zaanse Schans zijn wereldberoemd, de molenaars niet. Om daar wat verandering in te brengen bedacht de ‘Vereniging de Zaansche Molen’ een campagne. Daarvoor schakelde ze geen reportagefotograaf in, maar een commerciële fotograaf: Jeroen Nieuwhuis. Het levert prachtige en lekker gelikte beelden op die een mooi sfeerbeeld geven van het werk. De bijbehorende film geeft nog meer informatie over de molenaars en laat ook de fotograaf aan het werk zien. Dat is altijd wel interessant vind ik.

Nu had ik de naam van de fotograaf wel eens vaker gehoord, nog nooit had ik zijn werk goed bekeken. Bij het bekijken van zijn site viel mijn mond bijna open. Nieuwhuis toont een indrukwekkend portfolio. Alles goed doordacht en met een duidelijk eigen stijl. Knap werk. En hij is nog geen dertig jaar oud. Om jaloers van te worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Burhan Ozbilici wint World Press Photo of the Year 2016

De foto van AP fotograaf Burhan Ozlbilici waar de Turkse

Kors van Bennekom overleden

De Nederlandse fotograaf Kors van Bennekom is op 83-jarige leeftijd