Tweede Festival voor Nieuwsfotografie

18-01-2017
1 min leestijd

Net als vorig jaar wordt aansluitend op de bekendmaking van de Canon Zilveren Camera in Museum Hilversum het Festival voor Nieuwsfotografie gehouden. Dit jaar is het thema What’s News(s)?. Gedurende zeven dagen worden onder andere lezingen en discussies gehouden. Het programma lijkt meer gericht op de achtergronden van nieuwsfotografie en klinkt veel veelbelovend.

Het festival start met een speciale editie van De Donkere Kamer die geheel in het teken zal staan van de Zilveren Camera. Verder discussiëren Eddy van Wessel, Marielle van Uitert en Arnold Karskens over het werk als oorlogsfotograaf, gaat NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch met hoogleraar Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen Bart Brouwers praten over de ontwikkelingen in de fotografie onder leiding van Marc Prüst en is een dag gewijd aan politieke fotografie met onder andere Martijn Beekman, Bart Maat en Lars Boering.

Het festival wordt van 6 tot en met 12 februari gehouden in het Museum Hilversum, waar tegelijk de tentoonstelling van de Canon Zilveren Camera is te zien en een eerbetoon aan Jeroen Oerlemans. Het festival is inbegrepen in de normale toegangsprijs van het museum, Museumkaarthouders betalen €2,50.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children