Expositie Jeroen Oerlemans in Hilversum

16-01-2017
1 min leestijd

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars van de Zilveren Camera opent in Museum Hilversum de expositie Jeroen Oerlemans 1970-2016. De fototentoonstelling is een eerbetoon aan de in oktober 2016 omgekomen fotojournalist. Oerlemans won drie keer een eerste prijs in de buitenland-categorie van de Zilveren Camera en won een eervolle vermelding bij de World Press Photo.

Boes Hogewind, de partner van Oerlemans, stelde de tentoonstelling samen die wordt aangevuld met teksten van journalist en vriend Joeri Boom. De tentoonstelling is vanaf 3 februari tot en met 12 maart 2017 te zien. Vanaf 5 februari zal in het zelfde museum ook de Zilveren Camera te zien zijn, de twee exposities vullen elkaar mooi aan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children