Eric Verhoeven wint Sportfoto van het jaar

16-01-2017
1 min leestijd

Met een foto van doelman Jeroen Zoet heeft fotograaf Eric Verhoeven de Sportfoto van het Jaar gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse gala van de NSP (Nederlandse Sport Pers). Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. In 2015 won Klaas-Jan van der Weij de prijs, vorig jaar was de eerste prijs voor Koen Suyk.

NSP Sportfoto van het jaar 2017. © Eric Verhoeven
NSP Sportfoto van het jaar 2017. © Eric Verhoeven

Net als bij de vorige edities heeft de jury een foto gekozen waar de actie centraal staat. Daar waar wedstrijden als de Zilveren Camera en World Press Photo ruimte bieden aan een bredere interpretatie van sportfotografie, kiest de jury van de NSP Sportfotoprijs eerder voor een meer traditionele sportfoto. De foto van Verhoeven past daar prima bij. Het is een goed getimede actiefoto die klassiek aandoet. Een sportfoto pur sang.

Deelname aan de NSP Sportfoto prijs is voorbehouden aan de fotografen die zijn aangesloten bij de vakvereniging NSP. Met de prijs wil de vereniging laten zien waar professionele sportfotografen toe in staat zijn en een tegenwicht bieden aan de amateurfotografen die steeds vaker langs de lijn staan en de omgang met beeld door veel redacties.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Het fietsen, niet de fiets

Dan Milner maakt bijzondere mountainbikefoto's. Het gaat om de sfeer,

NSP Sportfoto van het jaar voor Jiri Büller

Jiri Buller, een gevierd sportfotograaf, heeft de vierde NSP Sportfoto