Op pad met het CDA

01-09-2012
1 min leestijd

Het zal waarschijnlijk wel opgevallen zijn dat ik de laatste weken geregeld foto’s van de CDA campagne online heb gezet. Ik volg dan ook de campagne van het CDA. Een groot verschil met vorig jaar, toen ik Ruth Peetoom volgde toen ze voorzitter wilde worden van het CDA, is dat het deze keer geen eigen project maar een opdracht is. Een opdracht die is voortgekomen uit dat eigen project. Zo levert het uiteindelijk alsnog geld op.

De campagne fotograferen is een opdracht die op mijn lijf geschreven is. Ik geniet van het maken van een journalistieke reportage en het is daarbij ook een onderwerp waar ik me in interesseer. Niet voor niets vroeg ik vorig jaar zelf of ik Peetoom mocht volgen. Ook deze campagne vind ik fascinerend om te volgen. Misschien juist wel omdat het CDA er niet gunstig voor staat in de peilingen. Het is een partij die zich (weer) moet bewijzen, voor iedere stem moet gestreden worden. Men stemt niet meer vanzelfsprekend op het CDA.

Het is interessant om te zien hoe het CDA in de afgelopen tijd is veranderd en hoe de kandidaten en vrijwilligers aandacht proberen te vragen voor de standpunten van de partij. Het is ook fascinerend hoe Sybrand Buma als lijsttrekker de campagne beleeft. Normaliter zie je een lijsttrekker wel overal verschijnen op televisie, maar als kijker heb je doorgaans geen idee hoe slopend het campagnevoeren is. Ik mag dat allemaal wel observeren. Het zijn de mooie dingen van het vak.

Overigens is de campagne niet alleen slopend voor een lijsttrekker, ook bij het team zie je dat het veel energie kost. Het zijn lange dagen, met veel reizen. Voor mijzelf komt daar ook nog eens bij dat ik zo snel mogelijk de foto’s moet leveren, dus niet zelden wordt het nachtwerk. En de volgende dag weer op tijd opstaan. Gelukkig over een periode die te overzien is.

Aan die periode komt voor mij nu een einde. Want morgen ga ik naar Amerika. Aan de ene kant is dat erg jammer. Ik had de klus graag helemaal afgemaakt. Om te zien wat het resultaat is, om de spanning tijdens de verkiezingsavond te voelen en vast te leggen en ik maak graag af waar ik aan begonnen ben. Maar goed, ik wist dat ik de opdracht op voorhand niet zou kunnen afmaken. Dat wist het CDA ook. Gelukkig heb ik een goede vervanger geregeld. Kan ik met een gerust hart weg. Om een heel ander project af te maken. Daar zullen jullie nog wel een en ander van gaan zien.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Mountainbiken

Waarom zelfstandig ondernemen zo goed bij mij past

Loondienst is dé toekomst. Althans, als je het vandaag gepresenteerde

Nieuw jaar, nieuwe start

Eigenlijk heb ik er een broertje dood aan: terugkijken op