Renteloze lening voor ‘innovatieve’ fotojournalistiek

06-10-2016
1 min leestijd

De Nederlandse Vereniging voor Fotojournalistiek (NVF) heeft een nieuw fonds in het leven geroepen om fotojournalisten te steunen in het werk. Met het Fonds voor Bijzondere Fotojournalistieke Projecten geeft de beroepsorganisatie een renteloze lening van maximaal €5000,00 voor het realiseren van een ‘innovatief fotojournalistiek project’. De lening moet in maximaal twaalf maanden worden terugbetaald. De NVF hoopt met het fonds de creativiteit van de fotojournalisten te stimuleren. Wat precies bedoeld wordt met innovatieve fotojournalistiek wordt niet duidelijk gemaakt. “Als het maar van durf en ambitie getuigt,” aldus de NVF.

Om in aanmerking te komen voor de lening moet de aanvrager minimaal één jaar lid zijn van de NVF of Dupho. Tweemaal per jaar kan een plan worden ingediend, voorzien van een CV, een portfolio, een begroting en uiteraard een motivatie. Een commissie bestaande uit Stef van Breugel (directeur Museum Hilversum), Sterre Sprengers (Chef van de beeldredactie bij De Correspondent) , Eefje Blankenvoort (journalistiek productiebureau Prospector), Lars Boering (directeur World Press Photo) en Sander Veeneman (fotograaf/regisseur en oprichter van First8) beoordeelt de aanvraag.

De eerste deadline verstrijkt op 30 november 2016. Dan stelt de NVF €10.000 in totaal ter beschikking. In 2017 wordt een bedrag van €5.000 gereserveerd voor de lening, plus het terugbetaalde bedrag van de lening van 2016.

Hoewel de naam vrijwel identiek is, wijkt het door de NVF opgerichte fonds af van de Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten. Het Fonds BJP, dat los staat van de NVJ, richt zich meer op projecten die tijdrovend zijn en daarom financiële steun nodig hebben. Het is ook een subsidie en geen lening zoals het Fonds voor Bijzondere Fotojournalistieke Projecten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,