Fotojournalist zwaar gewond in Afghanistan

11-02-2011
1 min leestijd

De Britse fotojournalist Giles Duley is op 7 februari zwaar gewond geraakt door een bermbom in Afghanistan. Volgens de New York Times moet de fotograaf een been boven de knie en een been onder de knie missen. Ook zijn linkerarm is vanaf de schouder door de explosie geamputeerd. De 39-jarige fotograaf was op pad met een Amerikaans peloton op patrouille toen hij op de bom stapte. De militairen hebben ter plekke de eerste hulp aan Duley geboden, die daarna naar het militair ziekenhuis is gevlogen. Hij herstelt nu in een Brits ziekenhuis.

Duley begon zijn carrière als mode- en popfotograaf, maar is uiteindelijk humanitaire onderwerpen gaan fotograferen. Het was voor Duley de eerste keer dat hij een militaire actie fotografeerde.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een fotojournalist zwaar gewond is geraakt door een bermbom. Op 23 oktober 2010 verloor fotojournalist Joao Silva zijn onderbenen door een bermbom. Hij is nu goed herstellend en onlangs liet Lens een filmpje zien waarop Joao loopoefeningen doet met zijn protheses. De Spaanse fotograaf Emilio Morenatti raakte op 12 augustus 2009 zijn voet kwijt. Hij werkt ondertussen weer als fotojournalist en was een van de fotografen die in Egypte aan het werk was.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children