Fotojournalist zwaar gewond in Afghanistan

De Britse fotojournalist Giles Duley is op 7 februari zwaar gewond geraakt door een bermbom in Afghanistan. Volgens de New York Times moet de fotograaf een been boven de knie en een been onder de knie missen. Ook zijn linkerarm is vanaf de schouder door de explosie geamputeerd. De 39-jarige fotograaf was op pad met een Amerikaans peloton op patrouille toen hij op de bom stapte. De militairen hebben ter plekke de eerste hulp aan Duley geboden, die daarna naar het militair ziekenhuis is gevlogen. Hij herstelt nu in een Brits ziekenhuis.

Duley begon zijn carrière als mode- en popfotograaf, maar is uiteindelijk humanitaire onderwerpen gaan fotograferen. Het was voor Duley de eerste keer dat hij een militaire actie fotografeerde.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een fotojournalist zwaar gewond is geraakt door een bermbom. Op 23 oktober 2010 verloor fotojournalist Joao Silva zijn onderbenen door een bermbom. Hij is nu goed herstellend en onlangs liet Lens een filmpje zien waarop Joao loopoefeningen doet met zijn protheses. De Spaanse fotograaf Emilio Morenatti raakte op 12 augustus 2009 zijn voet kwijt. Hij werkt ondertussen weer als fotojournalist en was een van de fotografen die in Egypte aan het werk was.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top