Burenruzie over huizenfoto’s

28-10-2014
1 min leestijd

De Belgische fotograaf Herman van den Boom is boos op de Nederlandse fotograaf Hans van der Meer, zo meldt PhotoQ. Van der Meer zou foto’s van Van den Boom hebben geplagieerd. Het gaat om drie foto’s die Van der Meer heeft gemaakt voor Document Nederland, de jaarlijkse foto-opdracht van het Rijksmuseum.

Van der Meer fotografeerde in België zogenaamde duo-gevelwoningen op een vrij strakke manier. Op een vrijwel dezelfde manier heeft Van den Boom dergelijke huizen gefotografeerd voor zijn project Neighbours, waarmee hij nog de finale haalde bij de Sony World Photography Awards. Duidelijk plagiaat dus, stelt Van den Boom. Van der Meer daarentegen is zich van geen kwaad bewust en zegt niet met de foto’s van Van den Boom in gedachte te hebben gefotografeerd. Bij PhotoQ meldt de Nederlandse fotograaf dat hij op zijn eigen kenmerkende wijze heeft gewerkt: met een trapje recht van voren zonder al te veel poespas. Van den Boom heeft een advocaat ingeschakeld.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

World Human Powered Speed Challenge dag 7 (slot)

De runs op zaterdag, de laatste racedag. In Battle Mountain