Nominatie Prinsjesfotoprijs bekend

30-08-2017
1 min leestijd
1

Alweer voor het derde jaar wordt dit jaar de Prinsjesfotoprijs toegekend vlak voor Prinsjesdag. Het is de prijs voor de beste politieke fotografie. Geen makkelijke fotografie, want hoe breng je politiek goed in beeld? Gelukkig heeft Nederland een aantal fotografen die daar in gespecialiseerd zijn en geregeld verrassend werk weten te maken. Het is een klein groepje en dus zie je logischerwijs bekende namen bij de genomineerden.

De meeste kans op de prijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van € 2500, is Bart Maat. Hij heeft maar liefst drie nominaties, onder andere met een foto over de gasbevingen waarmee hij ook bij de Zilveren Camera, die sinds afgelopen jaar ook een categorie Politiek heeft, in de prijzen viel. Een sterk beeld, zelf vind ik de foto die Maat maakte van Mark Rutte op het partijkantoor ook bijzonder sterk. Andere genomineerden zijn Jerry Lampen en David van Dam. Het niveau is hoog, alle vijf verdienen ze wat mij betreft de prijs.

1 Comment

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Festival voor Nieuwsfotografie

In Hilversum wordt voor het eerst een Festival voor Nieuwsfotografie

Foutje bij Zilveren Camera nominaties

Bij de Zilveren Camera is per ongeluk een foto verwisseld