Femke Rotteveel directeur Fotodok

06-02-2017
1 min leestijd

De Utrechtse stichting voor documentaire fotografie Fotodok heeft vanaf februari 2017 een nieuwe directeur met een vertrouwde voornaam. Femke Rotteveel volgt namelijk Femke Lutgerink op die in 2008 met Rob Hornstra Fotodok startte en sinds die tijd de stichting runde. De laatste twee jaar deelde Lutgerink het directeurschap met Hans van Rijsbergen. Onder leiding van Rutgerink ontwikkelde Fotodok veel activiteiten die internationaal voor aanzien zorgde.

Rotteveel is zich bewust van het werk dat haar voorganger heeft gedaan. “Staand op hun schouders en met een mooi team gaan we FOTODOK naar een volgende fase brengen,” stelt ze in het persbericht. De nieuwe directeur is geen onbekende in de fotografie. Van 1999 tot en met 2006 was ze werkzaam bij World Press Photo, daarna was ze ruim drie jaar bestuurslid bij het Fotofestival Naarden. Rotteveel heeft ook een aantal jaar bij de Postcode Loterij gewekt. Ze omschrijft zichzelf als een verbinder en vindt het uitdaging om mensen, organisaties en ideeën samen te brengen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Bertien van Manen overleden

Zondag, 26 mei 2024 is de Nederlandse fotograaf Bertien van

World Human Powered Speed Challenge dag 7 (slot)

De runs op zaterdag, de laatste racedag. In Battle Mountain