Microsculpture: insecten in het groot

Toegegeven, ook ik ben lang niet altijd gecharmeerd van insecten in mijn buurt. Desalniettemin zijn heb ik het bijzonder interessante dieren gevonden die zeker nuttig zijn. Het is fascinerend om te zien hoe de insecten in elkaar zitten. Dat vindt fotograaf Levon Biss ook. In zijn ‘vrije tijd’ maakt hij bijzondere foto’s van insecten.

Nu is Biss zeker niet de enige fotograaf die insecten fotografeert, noch de enige die meerdere opnames combineert voor voldoende scherptediepte, die is namelijk minimaal bij microscoopfotografie. Wel bijzonder is dat hij zijn achtergrond als sport- en portretfotograaf gebruikt om de diertjes goed uit te lichten. Ieder onderdeel van het insect wordt apart belicht en gefotografeerd. Zo’n acht- tot tienduizend foto’s gebruikt hij voor uiteindelijk één beeld. Het geeft de foto’s een enorme rijkdom aan details. Zoveel dat je de foto’s echt groot moet zien om details te kunnen waarnemen. Microsculpture, zoals de serie heet, geeft je de mogelijkheid om in alle rust de pracht van de insectenwereld te ontdekken.

Van 27 mei tot en met 30 oktober 2016 zijn de foto’s op drie meter grote afdrukken te zien in het Oxford University Museum of Natural History.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Placeholder

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal. Inspirerend en…

Ga naar Top