Microsculpture: insecten in het groot

28-04-2016
1 min leestijd

Toegegeven, ook ik ben lang niet altijd gecharmeerd van insecten in mijn buurt. Desalniettemin zijn heb ik het bijzonder interessante dieren gevonden die zeker nuttig zijn. Het is fascinerend om te zien hoe de insecten in elkaar zitten. Dat vindt fotograaf Levon Biss ook. In zijn ‘vrije tijd’ maakt hij bijzondere foto’s van insecten.

Nu is Biss zeker niet de enige fotograaf die insecten fotografeert, noch de enige die meerdere opnames combineert voor voldoende scherptediepte, die is namelijk minimaal bij microscoopfotografie. Wel bijzonder is dat hij zijn achtergrond als sport- en portretfotograaf gebruikt om de diertjes goed uit te lichten. Ieder onderdeel van het insect wordt apart belicht en gefotografeerd. Zo’n acht- tot tienduizend foto’s gebruikt hij voor uiteindelijk één beeld. Het geeft de foto’s een enorme rijkdom aan details. Zoveel dat je de foto’s echt groot moet zien om details te kunnen waarnemen. Microsculpture, zoals de serie heet, geeft je de mogelijkheid om in alle rust de pracht van de insectenwereld te ontdekken.

Van 27 mei tot en met 30 oktober 2016 zijn de foto’s op drie meter grote afdrukken te zien in het Oxford University Museum of Natural History.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Zonder titel

Zonder titel

Manneke (80)

Mijn manneke op de Veluwezoom