World Press Photo Multimedia Contest 2012

15-03-2012
1 min leestijd

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder hebben de eerste prijs van World Press Photo Multimedia Contest gewonnen met hun serie Afrikaner Blood. De tweede prijs is voor Maisie Crow, James Lo Scalzo won de derde prijs. De prijs is in het leven geroepen om multimediale producties te waarderen. Een productie moet in ieder geval gebruik gemaakt hebben van professionele fotografie, gecombineerd met een ander medium, zoals video, geluid, illustraties of tekst. De productie mag zowel online als offline geproduceerd zijn, maar is wel lineair en heeft een duidelijk journalistiek verhaal.

De jury roemt hoe Njiokiktjien en Van Gelder het project hebben uitgevoerd. Alles staat volgens juryvoorzitter Vincent Laforet in dienst van het verhaal. Laforet noemt Afrikaner Blood in het juryrapport “een ongelooflijk goed gemaakt en genuanceerd werk met een samenhangende structuur en een geraffineerde uitvoering.”

Maisie Crow kreeg de tweede prijs voor het eveneens erg fraaie ‘Half-Lives: The Chernobyl Workers Now’. James Lo Scalzo maakte America’s Dead Sea. Om ook een interactief, niet lineaire productie, te belonen is een eervolle vermelding toegekend aan Punched Out: The Life and Death of a Hockey Enforcer van de New York Times en videografen/fotografen Shayla Harris en Marcus Yam.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children