World Press Photo Multimedia Contest 2012

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder hebben de eerste prijs van World Press Photo Multimedia Contest gewonnen met hun serie Afrikaner Blood. De tweede prijs is voor Maisie Crow, James Lo Scalzo won de derde prijs. De prijs is in het leven geroepen om multimediale producties te waarderen. Een productie moet in ieder geval gebruik gemaakt hebben van professionele fotografie, gecombineerd met een ander medium, zoals video, geluid, illustraties of tekst. De productie mag zowel online als offline geproduceerd zijn, maar is wel lineair en heeft een duidelijk journalistiek verhaal.

De jury roemt hoe Njiokiktjien en Van Gelder het project hebben uitgevoerd. Alles staat volgens juryvoorzitter Vincent Laforet in dienst van het verhaal. Laforet noemt Afrikaner Blood in het juryrapport “een ongelooflijk goed gemaakt en genuanceerd werk met een samenhangende structuur en een geraffineerde uitvoering.”

Maisie Crow kreeg de tweede prijs voor het eveneens erg fraaie ‘Half-Lives: The Chernobyl Workers Now’. James Lo Scalzo maakte America’s Dead Sea. Om ook een interactief, niet lineaire productie, te belonen is een eervolle vermelding toegekend aan Punched Out: The Life and Death of a Hockey Enforcer van de New York Times en videografen/fotografen Shayla Harris en Marcus Yam.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top