World Press Photo komt met Tim Hetherington Grant

04-09-2011
1 min leestijd

Samen met Human Right Watch heeft World Press Photo een nieuwe prijs voor fotojournalistiek in het leven geroepen: de Tim Hetherington Grant. De prijs is vernoemd naar de in april 2011 in Libië gedode fotojournalist Tim Hetherington. Tim Hetherington was geliefd vanwege zijn toewijding en zijn bijzondere manier om de verhalen te vertellen. Hetherington maakte niet alleen goede foto’s, hij wist het op de juiste manier te combineren met audio en video en via verschillende platforms aan een groot publiek te laten zien.

De jaarlijkse Tim Hetherington Grant wordt op 5 november 2011 voor het eerst bekend gemaakt, de winnaar krijgt een geldbedrag van € 20.000,00. Fotografen kunnen een tot 15 oktober 2011 een afgerond project op het gebied van humaniteit of mensenrechten inzenden. Een jury beoordeelt de inzendingen op de kwaliteiten die Hetherington kenmerkten: het werk wordt verspreid over verschillende platforms en met verschillende formaten, het is een kruising tussen snel nieuws en een langdurige investering en het laat duidelijk een morele verbintenis zien van de fotograaf met de levens en de verhalen van de mensen die gefotografeerd zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children