Volkskrant manipuleert foto, of toch niet?

02-01-2012
1 min leestijd
1

Een klein berichtje op Villamedia, de site van de NVJ, meldt dat de Volkskrant de mutsen van de duikers op de nieuwjaarsduik blauw hebben gekleurd. Althans, dat hebben ze zo overgenomen van een blog van Reclamewereld.blog. Het klopt, de mutsen op de foto van Arie Kievit zijn blauw, terwijl de mutsen op foto’s bij de Telegraaf en dergelijke oranje zijn. In beide gevallen klopt het. De Telegraaf en consorten hebben de nieuwsjaarsduik gefotografeerd, gesponsord door Unox. Arie Kievit fotografeerde voor De Volkskrant echter de duik in Ouddorp, die vanwege de zondagsrust op oudejaarsdag gehouden is en die niet gesponsord is door Unox. Het heeft dus niets te maken met de afkeer van commercie, zoals Reclamewereld.bog suggereert. De auteur heeft overigens zijn fout ook ontdekt en excuses gemaakt. Volgende keer het bijschrift lezen misschien?

1 Comment

  1. Ja, volgende keer beter lezen, ik heb mijn lesje zeker geleerd. Mager excuus voor niet goed lezen: de beeldcultuur (dus bedankt fotografen, haha)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Het Uur U (465)

In Utrecht geniet een man op een bank van de

Leve de imperfectie

Van de foto's die de eindronde van de World Press