Tweeluik over Congo

25-06-2010
1 min leestijd
2

In de Groningse galerie Noorderlicht wordt vanaf 10 juli aandacht besteed aan het feit dat Congo 50 jaar onafhankelijk is door middel van twee fototentoonstellingen. De eerste tentoonstelling, die van 10 juli tot en met 8 augustus te zien is, gaat over de historie. Fotojournalist Carl DeKeyzer en architectuurhistoricus Johan Lagae hebben uit het archief Koninklijk Museum voor Midden-Afrika een selectie gemaakt van foto’s uit de periode 1885-1908, toen de Afrikaanse bevolking werd gedecimeerd door de gevolgen van de mensonterende rubber- en ivoorhandel. Zij hebben zich laten leiden door de fotografische kwaliteit.
Vanaf 14 augustus tot en met 3 oktober komt het hedendaagse Congo aan bod, door middel van de serie Congo (belge) van Carl DeKeyzer. Hij probeerde zo goed en kwaad als het kon, de route van toeristische trekpleisters uit de koloniale periode zoals beschreven in een oude reisgids te volgen. Daarmee laat DeKeyzer de restanten van een koloniaal verleden zien. De expositie was eerder te zien in het Fotomuseum in Antwerpen.

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog