Tweede talentenpool met mentor Martijn Beekman

06-10-2015
1 min leestijd

Voor de tweede maal biedt de NVF samen met ANP jonge fotografen de kans op een plek in een talentenpool. De uitverkoren fotojournalist mag drie maanden lang voor ANP fotograferen onder mentorschap van Martijn Beekman, meervoudig Zilveren Camera winnaar en een van de beste fotojournalisten van dit moment. Daarnaast ontvangt de fotograaf een stagevergoeding van €1000,00 per maand en een vaste reiskostenvergoeding van €500,00 per maand.

De NVF en het ANP willen met de talentenpool het belang van goede fotojournalistiek onderstrepen en jong talent de kans bieden om een plek in het vak te veroveren. Dat het succesvol genoemd mag worden, blijkt wel uit een van de winnaars van de eerste editie in 2013. Fotograaf Remko de Waal heeft zich duidelijk geprofileerd en is nu een succesvolle fotojournalist. Tijdens de talentenpool wordt de fotograaf begeleid door de fotografen van het ANP. Een keer per maand vindt een evaluatie plaats met de NVF, het ANP en Martijn Beekman. Hij treedt op als mentor en zal eerste aanspreekpunt zijn voor de jonge fotojournalist.

Een belangrijk criterium om in aanmerking te komen voor de plek is de motivatie om voor fotojournalistiek te kiezen. Daarnaast moet de fotograaf jonger dan 30 jaar zijn, lid zijn of willen worden van de NVF en naast fotografie ook met video overweg kunnen. Tot 30 oktober kunnen de fotografen zich aanmelden door een cv, een motivatie en een portfolio met fotografie en video te sturen naar de NVF. Op 3 november worden de drie finalisten bekend gemaakt die elk een opdracht moeten uitvoeren. Een week later volgen de pitches en gesprekken. De winnaar kan vervolgens vanaf 2 januari 2016 aan het werk met het ANP.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children