Tweede Dag van de Fotografie komt eraan

13-09-2011
1 min leestijd

Zoals al eerder vermeld wordt op 21 oktober voor de tweede keer een Dag van de Fotografie gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De informatie was summier, er is nu wat meer bekend gemaakt. Het beloofd weer een interessante dag te worden, als ik uitga van de informatie in het persbericht dat vandaag is verstuurd.

Onder andere Ed Kashi, van het agentschap VII, maakt zijn opwachting en de Iraanse fotograaf Newsha Tavakolian vertelt die dag hoe zij onder de omstandigheden toch haar verhaal kan vertellen. Peter Stigter komt uitleggen hoe het is om aan de catwalk te fotograferen en gaat in op de innovatie, de technologie en het ondernemerschap. Erg interessant wordt volgens mij ook de workshop Grant Writing van fotograaf Donald Weber. Hij geeft uitleg over het schrijven van subsidie-aanvragen. Andere workshops worden gegeven door Marieke van der Velden, over ondernemen en creativiteit en Michel Szulc Krzyzanowski die laat zien hoe je op een unieke wijze succes kunt boeken als fotograaf. Uiteraard is er ook veel discussie, ditmaal wordt gedebatteerd over de vijf ontwikkelingen in de fotografie. Tijdens de Dag van de Fotografie tonen fotografen van Hollandse Hoogte hun serie met het thema Feest en kun je je laten fotograferen door onder andere Merlijn Doomernik en Karoly Effenberger.

Vanaf 21 september staat het volledige programma online en kunnen de kaarten (€ 15,00 in de voorverkoop, € 20,00 aan de deur) besteld worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er

Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities