Twee Nederlandse Hasselblad Masters 2016

11-01-2016
1 min leestijd

De Nederlandse fotografen Lars van de Goor en David Peskens mogen zich Hasselblad Master noemen. Zij zijn een van de tien winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van Hasselblad. Van de Goor is winnaar in de categorie Landscape, Peskens wint in de categorie Wildlife. De andere winnaars zijn Swee Oh (USA, Architecture), Roy Rossovich (Zweden, Fashion/Beauty), Katerina Belkina (Germany, Fine Art), Natalia Evelyn Bencicova (Slowakije, Portrait), Georgio Cravero (Italië, Product), Jake Reeder (Australië, Project//21), All Rajavi (Iran, Urban) en John Paul Evans (UK, Wedding).

Voor het eerst krijgen de winnaars naast de titel ook een camera van Hasselblad. Onderdeel van de prijs is een opdracht om een serie foto’s te maken met het thema ‘Inspire’ dat zal worden gepubliceerd in een boek. Om deel te nemen aan de wedstrijd hoeven de foto’s niet per se met een Hasselblad gemaakt te zijn. Sterker, de meeste foto’s zijn met gewone digitale spiegelreflexcamera’s gemaakt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Twee jaar later

19-06-2024 15:13

Vandaag twee jaar geleden moest ik afscheid nemen van mijn oudste zoon. Toen was het een vaderdag, nu een gewone woensdag. Ik telde iedere dag in het begin. Dagen zijn weken geworden, weken maanden en maanden worden nu jaren. We zijn dus weer een jaar verder. En wat voor een.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children

Zoekt en gij zult vinden

Een tijd terug vond ik in mijn koelkast een niet