Taak intendant documentaire fotografie volbracht

De taak van de in 2009 aangestelde intendant documentaire fotografie, Annelies Kuiper, is voltooid. Dat meldt Dutch-Doc. Eigenlijk zou de intendant tot mei dit jaar aanblijven, maar daar is geen reden meer toe. Kuiper heeft de afgelopen anderhalf jaar diverse projecten opgezet, die een uitvloeisel zijn van het Programmadocument Documentaire Fotografie van de BKVB. Meest in het oog springend zijn de website Dutch-Doc en de Dutch Doc Award, die dit jaar gecombineerd wordt met het fotofestival Dutch Doc Days. De organisatie van de prijs en het festival zullen worden overgenomen door een stichting met betrokkenen van de vorig jaar voor het eerst uitgereikte Dutch Doc Award. Het Nederlands Fotomuseum gaat de site Dutch Doc verder beheren.

Naast deze twee grote projecten heeft Annelies Kuiper nog meer projecten geïnitieerd voor de Nederlandse documentaire fotografie. Ook de voorzetting van die projecten wordt veilig gesteld doordat andere organisaties ze hebben geadopteerd. Annelies Kuiper blijft nog wel betrokken bij het Fonds BKVB als lid van de stuurgroep documentaire fotografie. Zo kan zij een vinger aan de pols houden bij de diverse plannen.

De prijs en de site zijn een mooi begin om de Nederlandse documentaire fotografie te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Het is slechts een start en het is te hopen dat beiden nog een lang leven beschoren zijn, naast hopelijk nog meer goede projecten. Hoewel misschien niet altijd even duidelijk zichtbaar, heeft Annelies Kuiper mijns inziens een goede bijdrage geleverd aan het vakgebied.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top