Symposium over multimedia door fotografen

22-04-2011
1 min leestijd

Op 19 tot en met 21 mei wordt in Rotterdam een symposium gehouden over het gebruik van multimedia door fotografen onder de naam PhotoStories. Door middel van presentaties, lezingen, workshops en meetings krijgen de deelnemers meer inzicht in de perspectieven van de nieuwe media. Het gaat daarbij om zowel de inhoudelijke als de technische kant van multimedia. Doel is onder andere om de fotografen inzicht te geven in de nieuwe mogelijkheden om verhalen te vertellen en aan de man te brengen.

Onder sprekers bevinden zich Paul Moakley (TIME Magazine), Alexandre Brachet (Upian.com), Bjarke Myrthu (StoryPlanet.com) en Adrian Kelterborn (Magnum in Motion / Magnum Photo). Het symposium is een initiatief van de voormalige intendant Documentaire Fotografie van het Fonds BKVB en wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met PhotoQ, Paradox, Noorderlicht en IDFA Doclab. De kosten zijn 100 euro (90 euro voor studenten en jaarkaarthouders van het Fotomuseum) inclusief BTW.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Yasuyoshi Chiba wint World Press Photo of The Year 2020

Straight Voice. © Yasuyoshi Chiba, Japan, Agence France-Presse De Japanse

World Human Powered Speed Challenge dag 7 (slot)

De runs op zaterdag, de laatste racedag. In Battle Mountain