Sven Martin, mountainbike fotograaf

Zoals ik eerder al schreef ben ik een paar maanden geleden gaan mountainbiken, een geweldige vorm van fietsen. Naast daadwerkelijk fietsen speur ik ook het internet af naar sites over mountainbiken. Het is dan onvermijdelijk dat je de foto’s van Sven Martin tegenkomt. Geweldige fotografie.

Toegegeven, de site van Martin laat niet het meest indrukwekkende werk zien. Een update is hoognodig. Gelukkig post Martin ook actief op Instagram. Dan zie je waar de Zuid-Afrikaan die tegenwoordig in Amerika woont toe in staat is. Foto’s waar het niet alleen gaat om de actie op zich, maar de omgeving een belangrijke rol speelt. Of om maar een populair managementwoord te gebruiken, waar de beleving centraal staat. Je, nou ja ik in ieder geval, krijgt zin om op de fiets te stappen en een mooie uitdagende route te rijden. Ware het niet dat ik nog lang niet zo goed ben. Ook niet in het soort fotografie van Martin, maar dat geeft niet. Soms is genieten genoeg.

Over mountainbiken en fotografie gesproken, onlangs plaatste flitsmerk Profoto een promotiefilm waarin Christoph Jorda een BMX-er, die verdacht veel op een mountainbiker lijkt, door kleurstof laat springen. Dat zou ik wel willen, de flitsers die Jorda gebruikt overigens ook.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Placeholder

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal. Inspirerend en…

Ga naar Top