Sven Martin, mountainbike fotograaf

18-01-2016
1 min leestijd

Zoals ik eerder al schreef ben ik een paar maanden geleden gaan mountainbiken, een geweldige vorm van fietsen. Naast daadwerkelijk fietsen speur ik ook het internet af naar sites over mountainbiken. Het is dan onvermijdelijk dat je de foto’s van Sven Martin tegenkomt. Geweldige fotografie.

Toegegeven, de site van Martin laat niet het meest indrukwekkende werk zien. Een update is hoognodig. Gelukkig post Martin ook actief op Instagram. Dan zie je waar de Zuid-Afrikaan die tegenwoordig in Amerika woont toe in staat is. Foto’s waar het niet alleen gaat om de actie op zich, maar de omgeving een belangrijke rol speelt. Of om maar een populair managementwoord te gebruiken, waar de beleving centraal staat. Je, nou ja ik in ieder geval, krijgt zin om op de fiets te stappen en een mooie uitdagende route te rijden. Ware het niet dat ik nog lang niet zo goed ben. Ook niet in het soort fotografie van Martin, maar dat geeft niet. Soms is genieten genoeg.

Over mountainbiken en fotografie gesproken, onlangs plaatste flitsmerk Profoto een promotiefilm waarin Christoph Jorda een BMX-er, die verdacht veel op een mountainbiker lijkt, door kleurstof laat springen. Dat zou ik wel willen, de flitsers die Jorda gebruikt overigens ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Mountainbikers doneren 1,2 miljoen voor natuur

De Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug overhandigt een cheque van 1,2

Manneke (91)

In Austerlitz wordt de Take Your Kids Mountain Biking Day