Support the local: Iris – I Ride In Style

Support the local. Of nou ja, de kleinere ondernemer. Het is zo makkelijk om alles online bij een groot anoniem bedrijf te kopen. Vaak ook goedkoper, maar niet altijd. En vaak zeker niet beter, de arbeidsomstandigheden bij bedrijven als die van het dikke blauwe mannetje zijn niet echt geweldig. Tijd dus om gewoon eens bij een gewone winkel te kopen, of online bij een kleine ondernemer. Die service biedt, op maat advies geeft en die je vooral ook wil helpen. Of gewoon iets maakt wat je niet bij de grote webshops kunt vinden omdat het te eigenzinnig is. In een paar delen zal ik wat van mijn favoriete winkels delen, op het gebied van fotografie en fietsen. Met als aftrap: fietskleding voor vrouwen.

Tijdens de Olympische Spelen in 2016 viel mij het ontwerp van de tenues van de wielrenners op. In positieve zin. Niet wetende dat ik het daaropvolgend jaar zou optrekken met de ontwerper van dat tenue: Iris Slappendel. Niet alleen leerde ik haar kennen als een geweldige fietser en als ontzettend leuk persoon, ik maakte ook kennis met haar eigen kledingmerk voor fietsers: Iris. Fietskleding met eigenzinnige prints, steeds weer verrassend. En gemaakt van mooi materiaal. Aanvankelijk maakte ze kleding voor mannen én vrouwen, maar om begrijpelijke redenen bestaat de collectie voor 2019 alleen uit vrouwenfietskleding. Voor de verandering niet gewoon roze of paars, al zit er wel een paars shirt en broek bij, maar met mooie designs. Ja, je kunt goedkopere wielerkleding vinden. Maar met de kleding van Iris heb je wel goede kwaliteit, een bijzonder ontwerp en draag je kleding die met veel liefde is ontworpen, gemaakt en verstuurd.

Ja, ik weet dat dit niet over fotografie gaat. Maar hey, fietsen is voor minstens zo belangrijk als fotografie. En in plaats van dit gewoon op Facebook te zetten (wat ik in eerste instantie van plan was), is het ook gewoon leuker dat het nu veel makkelijker terug te vinden is.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Placeholder

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal. Inspirerend en…

Ga naar Top