Support the local: Colorwood

Support the local. Of nou ja, de kleinere ondernemer. Het is zo makkelijk om alles online bij een groot anoniem bedrijf te kopen. Vaak ook goedkoper, maar niet altijd. En vaak zeker niet beter, de arbeidsomstandigheden bij bedrijven als die van het dikke blauwe mannetje zijn niet echt geweldig. Tijd dus om gewoon eens bij een gewone winkel te kopen, of online bij een kleine ondernemer. Die service biedt, op maat advies geeft en die je vooral ook wil helpen. Of gewoon iets maakt wat je niet bij de grote webshops kunt vinden omdat het te eigenzinnig is. In een paar delen zal ik wat van mijn favoriete winkels delen, op het gebied van fotografie en fietsen. Deel 2: fotowinkel Colorwood.

Een goede verkoper heeft een vlotte babbel en met de babbel van Marco Ferrageau van Colorwood is inderdaad niets mis. Hij zit niet snel om een woord verlegen. Waar bij veel verkopers het veel gebakken lucht is, weet Marco daarentegen wel heel goed waar hij het over heeft. Gedegen kennis, geen onzin en vooral ook oprechte interesse. Hij zal je niet snel iets aansmeren waar je eigenlijk niets aan hebt. Daarbij is het vaak ook gewoon gezellig.

Wat Colorwood ook zo fijn maakt is de service. Al meerdere keren hebben Marco en zijn collega’s mij uit de brand geholpen door bijvoorbeeld iets heel snel voor mij te regelen. Mee te denken aan een oplossing en mij af en toe wat uit te lenen. Bij Colorwood weten ze wat een professioneel fotograaf nodig heeft, dat is namelijk meer dan alleen goede apparatuur.

Helaas voor mij zit Colorwood in een ov-technisch lastigere hoek, anders zou ik zeker vaker langs gaan op de koffie. Want die is eveneens goed. En als je er toch bent, ga dan ook even bij de buren langs. Die bakker heeft namelijk geweldige koeken en gebak. Support je gewoon twee locals.

Ik heb bij Colorwood vooral met Marco gewerkt, het team is onlangs flink uitgebreid met mensen die ik in andere settings al heb ontmoet. Dus het vertrouwen blijft groot.

3 Comments

  1. Mooi stuk, dat ik alleen maar kan onderschrijven. Natuurlijk verkopen ze graag, maar ze pushen niets. Al jaren ben ik zeer tevredenen gelukkig met hun advies en nazorg.
    Nooit een probleem gehad, dat zij niet voor me hebben opgelost en wat ik zeker een extra plus vind, ze brengen je graag in contact met andere fotografen. Bovendien doen ze qua tarieven zeker niet onder voor die dozen schuivers. Gewoon een Top bedrijf.
    -Richard Seijger-

  2. Ik koop al jaren al mijn spullen bij Colorwood. Naast de technische kennis van de medewerkers is het een winkel waar je altijd vriendelijk ontvangen wordt. De (misschien) wat hogere prijs dan die van de internet aanbieders staat in geen verhouding met de service die door Colorwood geleverd wordt.

  3. Service is veel waard inderdaad Hans, dat snappen ze heel goed. En wat prijzen wijken ze niet eens zoveel af.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Inspiratie

Placeholder

Leren van film

Film en fotografie zijn totaal verschillend en tegelijk hebben ze veel overeenkomsten.…

Placeholder

Jaloersmakend mooi

Jeroen Nieuwhuis maakt prachtig werk met een duidelijke eigen staal. Inspirerend en…

Ga naar Top