Steun voor Noorderlicht

13-05-2016
1 min leestijd

In 2013 kwam Noorderlicht in financiële problemen nadat de Rijkssubsidie aanvankelijk werd stopgezet. Uiteindelijk kreeg de fotografie-instelling de helft van de oorspronkelijke subsidie, het betekende niettemin een forse aderlating. Met een flink kleinere organisatie kon Noorderlicht gelukkig nog steeds de galerie openhouden en een fotofestival organiseren. Al is bij het laatste de noodzakelijke bezuiniging pijnlijk duidelijk geworden. Het is nu geconcentreerd op één lokatie, waar het voorheen over een hele stad verspreid was. Om het belang van Noorderlicht te onderstrepen komen de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en de steden Groningen en Leeuwarden met een eenmalige subsidie, naast hun jaarlijkse subsidie.

Met de bijdrage van €100.000 willen de overheden zorgen dat Noorderlicht haar activiteiten in 2016 kan voortzetten. Vooral willen ze met het gebaar de Raad van Cultuur laten weten dat Noorderlicht belangrijk is voor de cultuur. De raad gaat namelijk binnenkort weer advies uitbrengen over de Rijkssubsidies voor 2017-2020, waar Noorderlicht een nieuwe aanvraag voor heeft ingediend. Het is te hopen dat de Raad van Cultuur een positief advies geeft, zodat we niet weer actie hoeven te voeren om Noorderlicht te behouden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Terzijde: bevlogen werk van Ton Broekhuis

In 'zijn' Noorderlicht Fotogalerie is een overzichtstentoonstelling te zien van

Weer geen subsidie voor Noorderlicht

Noorderlicht dreigt opnieuw in de problemen te komen nu de