Spiegelreflexcamera’s verboden in Koeweit

24-11-2010
1 min leestijd
1

Je zou denken dat het een 1 aprilgrap is, maar het schijnt echt waar te zijn. In Koeweit mag je niet meer met een digitale spiegelreflexcamera fotograferen, tenzij je een journalist bent. De Ministeries van Informatie, Sociale Zaken en Financiën hebben volgens de Kuwait Times besloten dat digitale spiegelreflexcamera’s alleen door journalisten gebruikt mogen worden. Fotograferen met compactcamera’s of de mobiele telefoon is wel gewoon toegestaan. Of ook de analoge spiegelreflexcamera onder de ban horen, weet ik niet. Waarom de ministeries het besluit genomen hebben, is eveneens onbekend.

1 Comment

  1. Ik had het ook al gelezen. Een wonderlijke beslissing. Ik vraag me af of een NEX/PEN e.d. nog wel mag, anders zou dat een goed alternatief zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children