Shortlist Sony World Photography Awards 2014

04-02-2014
1 min leestijd

Vandaag is de shortlist bekend gemaakt van de Sony World Photography Awards 2014 (SWPA). Deze prijs is in de relatieve korte tijd van het bestaan uitgegroeid tot een van de belangrijkste fotografieprijzen. De SWPA bestaat uit drie onderdelen: youth, Open (voor amateurfotografen) en Professional. Ieder onderdeel kent meerdere categorieën. Bij de Professional competitie is de shortlist onderverdeeld in ‘finalist’ en ‘shortlisted’, de drie finalisten per categorie strijden niet alleen om de categorieprijs, maar ook om de L’Iris d’Or, de echte hoofdprijs van de SWPA.

Op de shortlist staan zes Nederlandse fotografen. In de open competitie zijn Max van Son (Architecture), Frank Trimbos (Arts & Culture) en Gert van den Bosch (Nature & Wildlife) genomineerd en kunnen de titel Open Photographer of the Year en daarmee $5000 winnen. Bij de professionele competitie staan Jan Stel (Architecture), Marcel van Nieuwenhuijsen (Conceptual) en Arjen Schmitz (Landscape) op de shortlist. Zij dingen dus niet mee naar de hoofdprijs. Vorig jaar was Schmitz nog finalist bij de SWPA.

Dit jaar kent de wedstrijd weer een recordaantal inzendingen. Maar liefst 139.554 foto’s zijn ingezonden, 69.114 in de professionele competitie, 65.512 in de open competitie en 4.928 bij de jeugd. Op 30 april 2014 worden de winnaars bekend gemaakt. De nominaties vormen ook een mooi vooruitblik op wat wellicht bij de World Press Photo te zien zal zijn, met name als het gaat om de meer nieuwswaardige categorieën.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children

Nominaties Sony World Photography Awards 2020 bekend

De Sony World Photography Awards heeft de finalisten en de