Samenwerking ANP en Pro Shots

17-12-2010
1 min leestijd
1

Fotopersbureau ANP Photo en Pro Shots gaan na de winterstop samenwerken onder de naam ANP Pro Shots, zo maakt het ANP vandaag bekend in een persbericht. Het doel is de leidende positie in de voetbalfotografie te versterken door niet alleen de wedstrijden te verslaan, maar ook de gebeurtenissen rondom het betaald voetbal te fotograferen. Naast de levering van losse foto’s, willen de twee bureau’s ook ‘innovatieve producten’ gaan leveren voor publicaties op onder andere de iPad. In de eerste helft van 2011 de eerste van deze producten aan te bieden.

1 Comment

 1. Het geeft maar weer eens duidelijk weer dat het ANP nu geheten Amateur Nederlands persbureau op eg is zijn eigen haggie te reden met amateurfotoGragen,
  al weer een tijdje geleden belde ik eens uit frustratie met de NSP me de vraag waarom er zo gemakkelijk amateurfotogragen langs de lijn bij het betaalde voetbal zaten het antwoord was “daar kunnen wij niets tegen doen omdat clubs steeds vaker zelf afspraak maken met fotografen”

  Mijn vraag was toen”waarom houden jullie dan niet op te bestaan als je niet veel voor een beroeps sport fotojournalist kan betekenen terwijl je wel een erg hoge toelatingseisen stelt aan aspirant leden.en daarbij nog de benodigde maandelijkse contributie .
  Tevens vroeg ik naar ja inderdaad Pro shot,waar mee het AMP dit bleek een aantal amateurfotografen te zijn volgens de NSP die voor de lol in het weekend foto’s maakte en door de weeks gewoon een eigen beroep had waaronder zoals mij werd mee gedeeld een brandweer man een postbode en huisvrouwen,liegen zij lieg ik maar als oud sportfotograaf en fotojournalist zie tot vreugde van de overheid ja u leest het goed de Overheid langzaam de beroeps foto-journalist verwdwijnen en heeft men hier zeker geen problemen meer mee,zo ook in de sport!! fotografie waar ik me wel eens afvraag wat de betekenis is van de hedendaagse sportfotografie of fotojournalistiek waar men eerst een cursus kijken moet volgen wil men zien wat er op een foto staat.
  Zo nu en dan vermaak ik lees erger ik me , aan de sport!!foto’s voor zover dit sport!! fotografie mag heten op de site van het ANP zoals ik zelf al had omgedoopt had tot “AMATEUR NEDERLANDS foto PERSBUREAU” en van wie ik nog steeds een reactie moet ontvangen toen ik een vroeg waarom ze van die zeer!!!!slechte foto’s op hun site zetten van orange pictures en novum regio fotografie ,maar u raad het al nooit iets terug gehoord,

  Nu begrijp ik wel dat ze weer in de rode cijfers zijn beland maar ja als je amateur kiekjes gaat gebruiken van boven vermelde sites en dan ook nog van NU en de rest wat ik niet eens wil uitspreken dan kan ik me voorstellen dat je als je bij dit pers of bij deze persbureaus werkt hier liever als beroeps journalist of fotoredacteur voor zover ze er nog werken liever uit schaamte je mond houdt.
  Gelukkig heb ik betere tijden gekend waar wij nog zij het met maten nog gerespecteerd werden nu is het graaien naar de goedkoopste kiek,
  Vraag is wanneer worden redacteuren vervangen bij het AMP en het ANP zodat ok zij eens kunnen ervaren wat het is om na jaren van noeste arbeid aan de kant te worden gezet.en worden vervangen door ja u leest het goed amateur journalisten die gratis hun artikelen aan leveren en verder geen vragen stellen.
  wanneer houd men op met mensen die vandaag een camera kopen van het duurste merk en de duurste lenzen en zich gek laten maken om dit en andere fotorommel aan te schaffen maar morgen zich uit te geven als beroeps fotojournalist of sport fotograaG

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children