René Clement zoekt geldschieters voor fotoboek

23-10-2010
1 min leestijd

De in New York woonachtige Nederlandse fotograaf René Clement is al vijf jaar bezig met een serie over Orange City. Het plaatsje is in de 19e eeuw gesticht door Nederlanders en sinds 1936 wordt er het Tulip Festival gehouden, om de Nederlandse roots te eren. René maakte aanvankelijk alleen portretten tijdens het festival, maar heeft het project verder uitgebreid. Nu is het volgens hem tijd om de foto’s in boekvorm, met de titel Promised Land, uit te brengen. Daarvoor is geld nodig en hij wil dat geld bijeenbrengen met behulp van Kickstarter, een site voor crowdsourcing. In totaal heeft hij $9900 nodig voor 17 december 2010. Afhankelijk van je gift wordt je beloond: van een dank je wel via de site tot een unieke print plus een vermelding in het boek en een tour door New York (en nog veel meer).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Jong geleerd

02-04-2024 15:51

Het is weer tijd om een camera te bespreken voor Focus. De Panasonic Lumix S5 II deze keer, met de 100 mm F2.8 Macro erbij. Een mooie set. En het macro-objectief is niet alleen leuk om details te fotograferen, het brandpunt is ideaal voor portretten. Dus mocht mijn jongste zoon weer eens poseren in mijn studio.
(meer…)

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

De wonderlijke foto’s van Loek van Vliet zetten je midden in het landschap

Een foto is een weergave van de werkelijkheid wordt vaak

Een fotoboek als hommage

Het wordt tijd dat ik een echt fotoboek ga maken.