Prijzen uitgereikt tijdens Visa pour l’Image

04-09-2011
1 min leestijd

Tijdens jaarlijkse festival Visa pour l’Image in Perpignan worden altijd weer een hoop prijzen op het gebied van fotojournalistiek uitgereikt. En aangekondigd, zoals je hebt kunnen lezen in de vorige twee berichten. Een van de grootste prijzen is de Getty Images Grant for Editorial Photography, die wordt toegekend aan vijf fotografen en goed is voor $20.000 per persoon. Verder is de City of Perpignan Young Reporter Award toegekend en is de winnaar van de France 24-RFI Web Documentary Awards bekend gemaakt. De belangrijkste prijs van het fotofestival is uiteraard de Visa d’Or. De winnaar daarvan is gisteravond bekend gemaakt.

De vijf fotojournalisten die de Grant for Editorial Photography hebben gewonnen zijn Walter Astrada (voor zijn project Violance against women), Joan Bardeletti (voor het project The Kill (African Gays) Bill), Stanley Greene (voor het project The E-Waste Trail), Liz Hingley (voor haar project The Jones Family) en Alvaro Ybarra Zavala (voor zijn project In the Eternity of Sorrow). Iedere fotograaf krijgt nu $10.000 en het resterend bedrag na afloop van het project, die ze binnen negen maanden moeten afronden.

Ed Ou, die in 2009 de Student Grant van Getty Images kreeg, heeft dit jaar de Young Reporter Award gekregen voor zijn foto van jonge Somalische soldaten. Ou krijgt als prijs $8000. Bij Time wordt de jonge fotojournalist, herkenbaar aan zijn sandalen, geïnterviewd. Ondanks hij slechts 24 jaar oud is, heeft hij al veel prijzen op zijn naam staan, waaronder een prijs bij de World Press Photo dit jaar.

De derde France 24-RFI Web Documentary Awards is gewonnen door fotograaf Guillaume Herbaut en journalist Bruno Masi voor La Zone, een multimediaal project over het leven van de mensen is het besmette gebied in Tjernobyl. De prijs is in 2009 in het leven geroepen en levert de winnaars een geldbedrag van €8000,00 op.

Eveneens goed voor €8000 zijn de Visa d’Or Awards. De winnaars van de Feature Award, Olivier Jobard, en de Daily Press Award, Shiho Fukada, waren al eerder bekend gemaakt. Gisteren is ook de Visa d’Or News Award uitgereikt. Dit jaar is die prijs gewonnen door Yuri Kozyrev van Noor Images voor zijn foto’s uit Libië.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

Over Eddy van Wessel, een van Nederlands beste fotojournalisten ooit,

World Press Photo 2022 geeft aandacht aan kolonisatie

Red dresses hung on crosses along a roadside commemorate children