Prijzen uitgereikt tijdens Visa pour l’Image

Tijdens jaarlijkse festival Visa pour l’Image in Perpignan worden altijd weer een hoop prijzen op het gebied van fotojournalistiek uitgereikt. En aangekondigd, zoals je hebt kunnen lezen in de vorige twee berichten. Een van de grootste prijzen is de Getty Images Grant for Editorial Photography, die wordt toegekend aan vijf fotografen en goed is voor $20.000 per persoon. Verder is de City of Perpignan Young Reporter Award toegekend en is de winnaar van de France 24-RFI Web Documentary Awards bekend gemaakt. De belangrijkste prijs van het fotofestival is uiteraard de Visa d’Or. De winnaar daarvan is gisteravond bekend gemaakt.

De vijf fotojournalisten die de Grant for Editorial Photography hebben gewonnen zijn Walter Astrada (voor zijn project Violance against women), Joan Bardeletti (voor het project The Kill (African Gays) Bill), Stanley Greene (voor het project The E-Waste Trail), Liz Hingley (voor haar project The Jones Family) en Alvaro Ybarra Zavala (voor zijn project In the Eternity of Sorrow). Iedere fotograaf krijgt nu $10.000 en het resterend bedrag na afloop van het project, die ze binnen negen maanden moeten afronden.

Ed Ou, die in 2009 de Student Grant van Getty Images kreeg, heeft dit jaar de Young Reporter Award gekregen voor zijn foto van jonge Somalische soldaten. Ou krijgt als prijs $8000. Bij Time wordt de jonge fotojournalist, herkenbaar aan zijn sandalen, geïnterviewd. Ondanks hij slechts 24 jaar oud is, heeft hij al veel prijzen op zijn naam staan, waaronder een prijs bij de World Press Photo dit jaar.

De derde France 24-RFI Web Documentary Awards is gewonnen door fotograaf Guillaume Herbaut en journalist Bruno Masi voor La Zone, een multimediaal project over het leven van de mensen is het besmette gebied in Tjernobyl. De prijs is in 2009 in het leven geroepen en levert de winnaars een geldbedrag van €8000,00 op.

Eveneens goed voor €8000 zijn de Visa d’Or Awards. De winnaars van de Feature Award, Olivier Jobard, en de Daily Press Award, Shiho Fukada, waren al eerder bekend gemaakt. Gisteren is ook de Visa d’Or News Award uitgereikt. Dit jaar is die prijs gewonnen door Yuri Kozyrev van Noor Images voor zijn foto’s uit Libië.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top