Petje op, petje af

12-02-2010
1 min leestijd
4

Op 12 augustus 2001 begon ik met webloggen. Het was de tijd dat webloggen iets aparts was en vooral ook aparte namen hadden. Ik besloot te loggen onder de naam Rood Petje, een verwijzing naar het hoofddeksel dat ik vaak draag. De afgelopen jaren is mijn log uitgegroeid tot een aardig bekend fenomeen bij fotografen. Dat is leuk en daar ben ik blij mee. Mensen kenden mij eerder als Rood Petje dan onder mijn eigen naam. Nu zijn we 8,5 jaar verder en nader ik de 40. Tijd om mijn petje af te doen, virtueel dan.

Vanaf vandaag ga ik verder loggen onder mijn eigen naam: Bas de Meijer. Het webadres roodpetje.nl blijft wel gewoon bestaan, je moet het kind niet met het badwater weggooien. De naamswijziging is niet het enige dat verandert. Duidelijk zichtbaar is de nieuwe lay-out, met hopelijk meer mogelijkheden om te zoeken en te ontdekken wat je wilt weten.

Een belangrijk verschil met mijn oude site, die in al haar glorie gewoon blijft bestaan, is de splitsing tussen mijn eigen fotografie en de teksten over fotografie. Ik hoop zo dat beiden nu meer de aandacht krijgen die ze verdienen. Je kunt ook makkelijker zoeken in een categorie. Nieuw is het onderdeel “uit de beeldbank”. Daar probeer ik iedere maand een nieuwe serie uit mijn archief te laten zien.

Aan de inhoud op zich zal niet veel veranderen. Alles op deze site staat nog altijd in teken van de fotografie. Met nieuws, achtergronden, links en meer over fotografie en uiteraard dus mijn eigen foto’s. Eigenlijk is er niets veranderd. Alleen de naam. Rood Petje is gefixeerd, Bas de Meijer ontwikkelt zich. Veel plezier op de nieuwe site!

4 Comments

 1. Hey Roodpet..uuhm Bas..what al bijna 40?! ;) ;)

  Je lezers gaan gewoon mee op de nieuwe site Bas, ziet er zeer goed uit.

  Keep up the good work!
  Groet, Mischa

 2. Zie dat de nieuwe layout online staat. Netjes!
  Zal mijn linkje ook even aanpassen naar basdemeijer.nl :)
  Gr. Joyce

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Engels of Nederlands?

Moet ik wel of niet (deels) in het Engels gaan

Back in town

Daar ben ik weer, na een tijd afwezigheid.