Pelan pelan

03-02-2013
1 min leestijd
1

Gretig, zo kun je mij vaak wel omschrijven. Als ik ergens in geïnteresseerd ben of iets wil, dan wil ik ook alles weten en wel nú. Soms is dat positief, soms niet. Bij de masterclass Noorderlicht, die ik nu volg, werd me dat nog eens duidelijk. Ik wil teveel doen, het beter doen dan de rest en dat alles veel te snel. Het mag wel wat rustiger. Het moet ook rustiger. Dan blijft het voor mij ook langer leuk. Want door als een spons alles op te zuigen, ben ik snel verzadigd en moe. Ik merk het ook aan mijn blog en de komst van social media. Heerlijk vind ik dat laatste, maar het overvoert me ook met informatie. Meer dan ik eigenlijk kan verwerken, maar ik wil wel alles lezen en weten. Het gaat maar door en dan is ineens de emmer vol. De twijfel slaat toe. Waarom zou ik het nog doen als anderen beter en/of eerder zijn? Dat geldt niet alleen voor mijn blog, ook voor mijn fotografie.

Het is niet nieuw voor mij. Als kind wist ik meer van auto’s dan volwassenen, ik adviseerde mensen welke auto ze moesten komen. De snotjongen. Op de middelbare school las ik wetenschappelijke tijdschriften over biologie, met name dan herpetologie, en wist ik samen met een klasgenoot meermaals mijn biologiedocent te verbeteren. Niet om hem te pesten, maar omdat ik gewoon alles wilde weten. Het grote nadeel is, dat ik na een tijd mijn interesse kan gaan verliezen. Dat is gebeurd met auto’s bijvoorbeeld. Met fotografie gelukkig nog niet en dat wil ik graag zo houden. Het is een materie die mij heel erg goed ligt, waar ik echt blij van word. Alleen dan moet mijn tempo omlaag. Zodat ik niet verzadigd word, maar nieuwsgierig blijf. En waardoor mijn fotografie vooruit gaat. Pelan pelan dus. Als een echte indo.

1 Comment

  1. Dat zijn de betere leermomenten. Of eigenlijk: waar het in het leven om draait. Er achter komen wie je bent en daar mee aan de slag.
    Net op tijd om nog veel mooie foto’s te kunnen maken :D

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er

Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities