Opdrachten gezocht. Een nieuwe start

17-02-2014
1 min leestijd
6

De afgelopen maanden zijn vrij hectisch voor mij geweest. Naast de dagelijkse en ondertussen gebruikelijke zorgen rond mijn meervoudig gehandicapte zoon, werd ook mijn woning verbouwd om het aan te passen aan de zorgbehoefte van mijn zoon, woonde ik daarom een tijdje anders, is mijn vriendin zwanger en moest ik mijn bedrijf draaiend zien te houden. Alles bij elkaar, gecombineerd met een chronisch slaapgebrek zorgde dat ik in een depressie kwam. Terwijl ik daar net aan het uit krabbelen ben, hoor ik van een vaste opdrachtgever dat mijn werkzaamheden worden overgenomen door iemand anders en daarmee valt een belangrijk deel van mijn omzet weg. Heel even zak ik verder in de put. Is de tijd gekomen om te stoppen? Maar als ik een paar dagen later door de zon naar mijn atelier loop, besef ik ineens dat het anders is. Ik krijg tenslotte opnieuw een zoon, ongetwijfeld weer een prachtig en lief kind, mijn huis is klaar en is nog nooit zo’n fijn thuis geweest, mijn nieuwe ligfiets is bijna klaar en de zon schijnt. Het is niet het einde, maar juist een nieuw begin. Het is weer tijd voor nieuwe uitdagingen, binnen én buiten de fotografie. Tijd voor acquisitie.

Deze periode doet mij even weer denken aan een kleine vijftien jaar geleden, toen ik door mijn toenmalige werkgever werd ontslagen. Maar in tegenstelling met toen, ga ik nu verder met waar ik mee bezig ben: verhalen maken. Ik heb me in de afgelopen jaren immers behoorlijk ontwikkeld. Zowel technisch als inhoudelijk. Het is dus tijd om opdrachten te vinden die daar bij aansluiten. Dan gaat het niet alleen om fotografie, maar ook om schrijven. Ondertussen heb ik daar ruime ervaring mee en ik merk dat interviews me heel goed liggen. Het sluit namelijk goed aan bij mijn fotografie, waarin ik me graag verdiep in mensen en hun dagelijks leven.

Er is dus werk aan de winkel. Om te beginnen met mijn blog, dat door het wegvallen van de vaste opdracht een goede impuls heeft gekregen. Maar ik moet ook mijn sites aanpassen en meer integreren met elkaar, ik moet een mooi portfolio maken, actief gaan netwerken zodat ik de wereld kan laten zien wie ik ben en waar ik goed in ben, namelijk het maken van verhalen. Een enkele kruiwagen of hulp anderzijds is natuurlijk welkom. Er is immers een hoop te doen en nog meer te vertellen. Ik kan niet wachten.

6 Comments

  1. Hey Bas! Respect man. Tweede kind opweg, minder omzet. Ik besef nog altijd dat ik die verantwoordelijkheden nog niet heb dus ik hoef alleen voor mezelf brood op de plank neer te leggen en toch kan ik het benijden dat mensen met veel meer verantwoordelijkheden de eindjes aan elkaar weten te knopen. Een sterke lifeskill. Maar inderdaad verandering schept weer nieuwe kansen. Als ik je een tip mag geven.. Ik heb een ‘Businessbootcamp’ bijgewoond in NBC nieuwgein, met verassend veel ondernemers die ongeveer in hetzelfde schuitje zitten. Nu ga ik er een 3de keer heen omdat het nu al mijn omzet heeft verdubbeld vanwege gigantische eyeopeners! Iets voor jou? Mijn laatste blog gaat er over en mocht het iets voor jou zijn vind je daar de links.. Succes!

  2. Bas, ik vind dat je fantastisch bezig bent. Je ligfiets, je doorzettingsvermogen, je dappere weg. En ik heb een vraag. Een clubje goede kennissen van mij, harde werkers, comprofs op allerlei gebied, deiners, je kent ze wel, die hebben een site waarop geen flikker gebeurt. Het zou voor iedereen heel goed zijn als daar goede portretten op kwamen, interview, geen reclame blabla, maar scherp, idem foto, is dat een project om eens over te babbelen? Ik heb zelfs een soort van bizniz model hiervoor.

  3. Dag Baas. Een sterk verhaal dat je hier neer zet. Recht toe, recht aan, zo is het en niet anders. Mijn respect daarvoor. Het zijn zware tijden, voor (bijna) iedereen in ons vak. Weet dat je niet de enige bent en dat ik daarom met extra genoegen je foto’s en je schrijven volg. Blijf overeind, okay? Beste groet, Rob Moorees.

  4. Mooi Bas. Je hebt je passie en daarmee je kracht (her?)gevonden. En mensen die werken vanuit hun kracht vinden altijd hun weg is mijn overtuiging. Er zullen opdrachtgevers komen die je werk gunnen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Eddy van Wessel wint terecht voor derde keer de Zilveren Camera

Na de nominaties is het altijd weer gissen wie er

Bedrijven Unseen failliet verklaard

Fotografiefestival Unseen verkeert in zwaar weer. Na acht succesvolle edities