NVJ werkt niet meer samen met Dupho

Als een donderslag bij heldere hemel heeft de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) bekend gemaakt dat de samenwerking met Dupho, de beroepsvereniging voor fotografen, is stopgezet. De twee verenigingen werkten samen omdat de NVJ via de NVF ook de fotojournalisten vertegenwoordigt. Hoewel de NVJ in het bericht op de site stelt dat de samenwerking op initiatief van Dupho is stopgezet, lijkt het eerder dat de NVJ het heeft beëindigd.

Suzanne Henning, de directeur van Dupho, zegt onaangenaam verrast te zijn door het bericht van de NVJ. Ze laat weten dat Dupho op donderdag een officiële reactie zal geven en de leden zal informeren. Tot die tijd wil ze inhoudelijk nog niets naar buiten brengen. Henning vindt het erg jammer dat de leden van de verenigingen de dupe worden van de situatie. Door het stopzetten van de samenwerking mogen de bij Dupho aangesloten fotografen geen gebruik meer maken van de juridische dienstverlening, komen zij niet meer in aanmerking voor de officiële perskaart en missen zij enkele kortingen. Volgens Henning kunnen de fotografen desondanks nog gewoon terecht bij Dupho voor juridisch advies. De vereniging heeft al afspraken met anderen laat Henning weten. Voor de leden van de NVF verandert er wat betreft Henning niets, zij kunnen gewoon aanspraak blijven maken op de dienstverlening en voordelen die Dupho biedt. Het is een eenzijdige opzegging vanuit de NVJ, zegt Henning.

Volgens de algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning, ligt de bal bij Dupho. Dupho zou hebben besloten niet op een verzoek van de NVJ in te willen gaan en de diensten niet meer af te nemen nadat de NVJ had aangegeven die niet meer met korting te kunnen leveren. Veel wil Bruning er nog niet over kwijt. Hij wil in dialoog blijven met Dupho en de mogelijkheden tot een hernieuwde samenwerking openhouden.

In tegenstelling tot de andere beroepsverenigingen van fotografen heeft de NVF besloten niet op te gaan in één grote beroepsvereniging voor fotografen. In plaats daarvan is de NVF bij de NVJ gebleven en is het een samenwerking aangegaan. Dat komt nu dus (voorlopig) ten einde.

Wordt vervolgd!

2 Comments

  1. Nou , zolang die henning daar zit wil ik met dupho niks meer te maken hebben . Die is een ramp voor fotografen . Heeft geen voeling met het vak , erger nog: werkt tégen fotografen. En werkt fotografen tegen.

  2. Nou , zolang die henning daar zit wil ik met dupho niks meer te maken hebben . Die is een ramp voor fotografen . Heeft geen voeling met het vak , erger nog: werkt fotografen tegen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top