NSP Sportfoto van het jaar voor Jiri Büller

De vierde NSP Sportfoto van het Jaar is gewonnen door Jiri Büller. De winnende foto laat Epke Zonderland zien tijdens een turnoefening. Net als in voorgaande edities van de fotowedstrijd, georganiseerd door de Nederlandse vereniging voor sportjournalisten en -fotografen, is het een echte actiefoto.

NSP Sportfoto van het Jaar 2017 - Jiri Buller
© Jiri Büller

De kracht van de winnende foto zit in de inspanning die overduidelijk zichtbaar is bij de turner. De enorme spieren, het verbeten gezicht, het maakt het tot een hele sterke foto. Dat het gezicht enigszins onscherp is en de foto de nodige ruis toont is zelfs prettig. Het laat zien dat de foto onder moeilijke omstandigheden is gemaakt. Dat Büller dan toch nog zo’n sterke foto kan maken tekent zijn vakmanschap.

ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen heeft bij de wedstrijd de tweede prijs gewonnen met een foto van Dafne Schippers. Opvallend is dan Van Lonkhuijsen met een serie over het wereldkampioenschap van Schippers ook genomineerd is bij de Zilveren Camera. De foto waarmee hij nu de tweede prijs heeft gewonnen zit niet in die serie, wel een bijna vergelijkbare. Daar kijkt Schippers echter niet opzij maar vooruit.

De derde prijs is voor Louis van de Vuurst voor zijn foto van het duel tussen voetballers Klaas-Jan Huntelaar en Stijn Wuytens. Ook hier is een vergelijking met de Zilveren Camera van dit jaar niet te vermijden. Pim Ras is namelijk genomineerd met hetzelfde duel, zij het net iets anders getimed, uitgesneden en bewerkt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste berichten in Nieuws

Ga naar Top