NSP Sportfoto van het jaar voor Jiri Büller

23-01-2018
1 min leestijd

De vierde NSP Sportfoto van het Jaar is gewonnen door Jiri Büller. De winnende foto laat Epke Zonderland zien tijdens een turnoefening. Net als in voorgaande edities van de fotowedstrijd, georganiseerd door de Nederlandse vereniging voor sportjournalisten en -fotografen, is het een echte actiefoto.

NSP Sportfoto van het Jaar 2017 - Jiri Buller
© Jiri Büller

De kracht van de winnende foto zit in de inspanning die overduidelijk zichtbaar is bij de turner. De enorme spieren, het verbeten gezicht, het maakt het tot een hele sterke foto. Dat het gezicht enigszins onscherp is en de foto de nodige ruis toont is zelfs prettig. Het laat zien dat de foto onder moeilijke omstandigheden is gemaakt. Dat Büller dan toch nog zo’n sterke foto kan maken tekent zijn vakmanschap.

ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen heeft bij de wedstrijd de tweede prijs gewonnen met een foto van Dafne Schippers. Opvallend is dan Van Lonkhuijsen met een serie over het wereldkampioenschap van Schippers ook genomineerd is bij de Zilveren Camera. De foto waarmee hij nu de tweede prijs heeft gewonnen zit niet in die serie, wel een bijna vergelijkbare. Daar kijkt Schippers echter niet opzij maar vooruit.

De derde prijs is voor Louis van de Vuurst voor zijn foto van het duel tussen voetballers Klaas-Jan Huntelaar en Stijn Wuytens. Ook hier is een vergelijking met de Zilveren Camera van dit jaar niet te vermijden. Pim Ras is namelijk genomineerd met hetzelfde duel, zij het net iets anders getimed, uitgesneden en bewerkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Zilveren Camera 2019: keurige foto’s van een bewogen jaar

Het is weer zover. De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs

Het fietsen, niet de fiets

Dan Milner maakt bijzondere mountainbikefoto's. Het gaat om de sfeer,