Noorderlicht krijgt alsnog subsidie

24-08-2012
1 min leestijd

In een brief heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra laten weten dat hij van plan is om Noorderlicht alsnog subsidie te geven. De Raad van Cultuur had eerder geadviseerd Noorderlicht uit de basisinfrastructuur (BIS) te halen en de stichting geen rijkssubsidie meer te geven. Gelukkig wordt dat advies niet overgenomen. Wel krijgt Noorderlicht veel minder subsidie dan eerst, in plaats van €500.000 krijgt Noorderlicht de aankomende vier jaar steeds €200.000. Toch is Noorderlicht opgelucht en ‘voorzichtig optimistisch’. De galerie en het festival kunnen blijven bestaan, maar er zal wel fors bezuinigd moeten worden. Noorderlicht ontving veel steun uit de hele wereld toen het advies van de Raad van Cultuur bekend werd gemaakt. Zo werd een speciale facebook-pagina in het leven geroepen en kwamen allerlei videoboodschappen waarop fotografieliefhebbers lieten horen waarom Noorderlicht niet mag verdwijnen. Of dit heeft bijgedragen aan het besluit van de staatssecretaris is onbekend. Maar het is wel goed te merken dat zoveel mensen Noorderlicht steunen.

Overigens vindt vanaf 2 september het Noorderlicht festival weer plaats, dit jaar weer in Friesland. Het thema is Terra Cognita. Naast exposities, worden er ook geregeld lezingen gegeven met interessante sprekers.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Waarom fotografen als Eddy van Wessel zo ontzettend belangrijk zijn

08-04-2024 17:13

Eindelijk heb ik de tijd en rust gehad om Eddy’s Oorlog te zien, de documentaire over een van de beste Nederlandse fotojournalisten ooit. Filmmaker Joost van der Valk volgt Eddy Van Wessel die meerdere malen naar de Oekraïne afreist om de gruwelijkheden daar vast te leggen. Al heel lang heb ik diep respect voor wat Van Wessel doet en hoe hij steeds weer weet te raken met zijn beelden. De documentaire versterkt dat en laat mij opnieuw beseffen hoe belangrijk het werk van fotojournalisten is.
(meer…)

Kereltje (20)

08-04-2024 11:49


Koningin Wilhelminaweg Groenekan, 07-04-2024 14:25

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Terzijde: bevlogen werk van Ton Broekhuis

In 'zijn' Noorderlicht Fotogalerie is een overzichtstentoonstelling te zien van

Weer geen subsidie voor Noorderlicht

Noorderlicht dreigt opnieuw in de problemen te komen nu de