Nikon D4

06-01-2012
1 min leestijd

Na Canon komt ook Nikon met een nieuwe professionele camera. Niet de opvolger van de D700, waar menigeen op zit te wachten, maar de opvolger van de Nikon D3s. Vreemd is dat niet, omdat Canon een paar maanden eerder al de EOS-1D X aankondigde. De D4 is de rechtstreekse concurrent van de camera. Voor het eerst lopen de resolutie en het formaat van de sensor van de twee modellen gelijk op. Want de Nikon D4 heeft ook een fullframe sensor met 16 miljoen pixels. Het meest bijzondere aan de Nikon D4 is niet zozeer de sensor of de andere specificaties, maar vooral de geheel vernieuwde body. De lay-out van de camera is behoorlijk op de kop gegaan. Tijdens de perspresentatie heb ik de Nikon D4 even in mijn handen gehad en het voelt allemaal erg prettig. Naar mijn idee is de D4 ook significant lichter geworden, wat een fijne bijkomstigheid is.

De Nikon D4 wordt vanaf 19 februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 5929,00 inclusief BTW. Dat is goedkoper dan waar Canon de EOS-1D X voor wil aanbieden. Het lijkt me dan ook niet onlogisch dat Nikon niet precies hetzelfde pad als Canon volgt en wel met een opvolger van de D3x komt op termijn. Maar dat is koffiedik kijken. Ik hoop in ieder geval de D4 binnenkort te kunnen testen voor Pf. Ben erg benieuwd. Nu nog een suikeroom vinden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën

Nieuwste van Blog

Bertien van Manen overleden

27-05-2024 22:06

Afgelopen zondag, 26 mei, is de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen overleden in het bijzijn van haar naasten. Van Manen staat bekend om haar documentaire fotografie dat zich kenmerkt door intimiteit en directheid. Ze fotografeerde met een compactcamera. Die was veel minder intimiderend dan de gebruikelijke spiegelreflexcamera, waardoor ze heel dichtbij de mensen kon komen die ze wilde fotograferen.
(meer…)

Tien

26-05-2024 21:05


Utrecht, 26-05-2024 19:15

Ga naarOmhoog

Mis dit niet

Het geluid van analoog

Hoe klinkt analoge fotografie, dat laat Tywen Kelly zien in

Het licht gezien

Dankzij een investering in goede flitsers van Profoto ben ik